Ekonomi
15 Tem 2015 15:11 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:56

Facebook'tan bir önemli yenilik daha!

Son dönemde ciddi bir atağa geçen ve çok sayıda önemli yeniliği peşi sıra duyuran Facebook yeni hamlesi ile de oldukça ses getireceğe benziyor.

Facebook'tan bir önemli yenilik daha!
Son dönemde ciddi bir atağa geçen ve çok sayıda önemli yeniliği peşi sıra duyuran Facebook yeni hamlesi ile de oldukça ses getireceğe benziyor.
Bildiğimiz gibi sosyal ağ devi geçtiğimiz günlerde ilk olarak dahili video servisinin pilot çalışmalarına başlamış ve hemen akabinde de videoları ana sayfada dolaşımımızı engellemeyecek şekilde küçük pencerelerde oynatabilme desteği getirmişti.
Facebook'un yeni hamlesi ile yine ana hedef Google olsa da bu defa tamamıyla farklı bir alana yönelik. Information'ın aktardığı bilgiye göre Moneypenny kod ismini taşıyan kendi sesli asistanını yayına almaya hazırlanan Facebook böylece Google Now, Siri ve Cortana gibi alternatiflere rakip olacak. Facebook'un mesajlaşma servisi olan Messenger'a entegre biçimde çalışacağı belirtilen sanal yardımcının araştırma ve ürün ve servislere yönelik alışveriş odaklı olacağının haricinde bir bilgiye ise henüz sahip değiliz.
Henüz verilerin azlığından ötürü net bir şey söylemek güç ama tahminimiz o ki Apple'ın Siri'si ile Amazon'un Echo servislerinin harmanı olarak nitelendireceğimiz bir servis olması muhtemel. Yani bir nev'i hem kullanıcı ile siteler arasında hem de kullanıcıların kendileri arasında aracı işlevi görecek ve insanların birbiriyle ürünlere yönelik haber ve fikir alışverişinde bulunmalarını sağlayacak. Bu açıdan bir anlamda Magic'e de rakip olacağını söyleyebiliriz. Tabii bunun sadece bizim düşüncemiz olduğunun altını çizelim. Bambaşka bir şey de çıkabilir nihai anlamda.
Dediğimiz gibi henüz iç testleri yapılan servisin ne zaman hayata geçirileceği hakkında bilgi yok ama muhtemelen iOS, Android, WP vb. gibi tüm mobil platformlara ve tabii ki web kullanımına yönelik sürümü yayımlanacaktır.