Konut Haberleri
18 Şub 2016 07:31 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:04

Facebook'tan Ankara için özel uygulama

Facebook, daha önce de Paris için yaptığı o uygulamayı Ankara saldırısı ile de ilgili açtı. Facebook, Ankara'daki kullanıcıların güvende olup olmadıklarını bildirmeleri için yeni bir uygulama açtı

Facebook'tan Ankara için özel uygulama
Paris saldırısı ertesi yapılan uygulama geri geldi. Facebook, Ankara'daki terör saldırısının ardından  kullanıcılara otomatik olarak "Güvende misin?" mesajı yöneltiyor. Sosyal paylaşım sitesinin, Ankara'daki kullanıcılara gönderdiği  mesajda, "İyi misin? Görünüşe göre Türkiye'nin başkenti Ankara'da patlamadan  etkilenen bölgedesin. Güvende olduğunu bildirerek, iyi olduğundan arkadaşlarını  haberdar et. Bunu yaptığında bir bildirim alacaklar" ifadesi yer alıyor.

Seçenekler var
Kullanıcılardan güvende olup olmadığını bildirmek için "güvendeyim"  veya "bölgede değilim" seçeneğini kullanmaları da isteniyor. Facebook ayrıca, "Medya kaynakları Türkiye'nin başkenti Ankara'da  bomba yüklü araçla askeri birliklere bir saldırı düzenlendiğini bildiriyor.  Patlama yerel saatle Çarşamba akşamı gerçekleşti" bilgisine de veriyor. Arkadaşlarının bölgede veya güvende olduğu bilgisine ulaşması sağlanan  kullanıcılara "arkadaşını ara" seçeneği de sunuluyor. Facebook benzer bir uygulamayı, 13 Kasım 2015'te Fransa'daki terör  saldırıları sonrasında Paris'teki kullanıcılar için de açmıştı.