Teknoloji
20 Kas 2017 09:34 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:33

Facebook'ta şifre kurtarmanın yolları!

Facebook'ta şifre unutulduğunda ve ya bir başkası tarafından ele geçirildiğinde neler yapılabilir? Şifreyi geri almak mümkün mü? İşte kırılan şifreyi sıfırlamanın yolları...

Facebook'ta şifre kurtarmanın yolları!
Günümüz teknolojisiyle, sosyal medya platformları da aldı başını gitti.  Snapchat, İnstagram, Twitter...  Bu programlar henüz bu kadar yaygın değilken en fazla kullanılan sosyal medya hesabı ise Facebook oldu. 

7'den 70'e herkesin kullandığı bu sosyal medya ağı ile çocukluk arkadaşları, askerlik arkadaşları da birbirine kavuştu. Üstelik, bu sisteme kayıt olmak oldukça kolay.

İsim, soyisim ve bir e-posta adesi ile bu ailenin parçası olmak mümkün. Ancak, teknolojk gelişmelerin getirdiği avantajnlar kadar dezavantajlar da var. 

Örneğin sosyal medya hackerlıkları... Kişisel bilgilerinizi paylaştığınız bu hesaplar, bir başkasının eline geçtiğinde sizin ve yakınlarınızın güvenliğini tehdit edebilir.

Facebook hesabınızın şifresini unuttuğunuzda ve ya bir başkası tarafından ele geçirildiğini düşündüğünzde hesabınızı geri almanın yolları bulunuyor.

Bunun için öncelikle, hesabınızı açtığınız zaman daha güvenli hale getirmek için sizinle ilgili kimsenin bilmediği güvenlik sorusu seçmeniz ve cevaplamanız gerekiyor.




Daha sonrasında şifre sıfırlama işlemi yapabilirsiniz. Facebook sayfasında yer alan 'Şifremi Unuttum' kısmından direktifleri takip ederek E-postanıza gelen mail ile şifrenizi değiştirebilirsiniz.

Tabi ki bunun için hesap açarken kullandığınız E-posta adresine erişiminizin olması gerekiyor.

Günümüzde yaygınlaşan sosyal medya hesaplarının bir çoğu, E-posta hesabı ile işlem yapıyor. Bu yüzden herşeyden önce E-posta hesabınızı güvence altına almanız gerekiyor.