Konut Haberleri
20 Eki 2015 12:58 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:36

Eymir gölü otel yapımı rafa kaldırıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, duyurulan ve Eymir Gölü'nün yapılaşmaya açıldığı tartışmalarına neden olan Eymir Gölü’ne 150 metre mesafede inşa edilmesi planlanan Diplomatik Otel projesini askıya aldığını açıkladı

Eymir gölü otel yapımı rafa kaldırıldı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararında, söz konusu projenin Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içerisinde yer aldığını bu sebeple de ÇED Raporu özel formatın oluşturulamadığını ve projeye ilişkin ÇED sürecinin sonlandırıldığı bildirildi.

Söz konusu otelin yapılması planlanan alan 1'inci derece doğal SİT alanı olup yüzlerce kuş, bitki ve hayvan türünü ekosisteminde barındırıyor. Tüm bu sebeplerle proje için itirazda bulunan TMMOB Çevre Mühendisleri Odası'nın nın girişimi sonuç verdi.

Projeye ilişkin plan farklılıklarını ve mevcut çelişkileri belirten TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, otel projesinin 1. derece doğal sit alanına yoğun baskı yapacağı ve yapılaşma getireceğini, bölgenin teknik ve sosyal altyapısının yetersiz olduğunu, proje bölgesi ile ilgili birçok şaibe bulunduğunu ve bölgenin bir üst ölçekli planında ağaçlandırılacak alan olarak görüldüğünü'' vurguladı.