Konut Haberleri
05 Mayıs 2016 15:53 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:17

Evlenecek çiftler dikkat! Çeyiz hesabına başvuru süreci devam ediyor

Evlenmek isteyen gençlere devlet desteği sürüyor. Çeyiz hesabı açtıran ve 5 bin TL'ye kadar para biriktiren gençlere biriktirilen paranın yüzde 20'si kadar devlet desteği sağlanacak.

Evlenecek çiftler dikkat! Çeyiz hesabına başvuru süreci devam ediyor
Evlenmek isteyen gençlere devlet desteği sürüyor. Bu destekten yararlanmak isteyen gençlerin çeyiz hesabı açması gerekiyor.

Çeyizini sandıkta değil bankada biriktiren gençlerin faydalanabileceği Çeyiz Hesabı uygulamasınde biriken paranın yüzde 20'si oranında destek sağlanacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesine eklenen ödenekten karşılanacak  olan devlet desteği, çeyiz hesabının açıldığı banka karacılığı ile ödenecek. Toplam 5 bin liraya kadar ödeme yapılacak olan  Çeyiz Hesabı uygulamasından faydalanmak için de 27 yaşını aşmamış olmak gerekiyor.

Çeyiz Hesabı sadece bir kişi adına ve Türk Lirası üzerinden açılabilecek olup uygulamada ortak hesaplar geçerli kabul edilmeyecek. Söz konusu hesabı açacak olan 18 yaşından küçükler adına veli ya da vâsileri tarafından Çeyiz Hesabı açılması gerekiyor.

Türk vatandaşlığından çıkarılan ve “mavi kartlı” olarak adlandırılan gurbetçiler ile bunların çocukları ve torunlarının da faydalanabileceği Çeyiz Hesabı uygulamasında Devlet katkısı alabilmek için evlilik tarihinden itibaren 6 ay içerisinde, hesapların bulunduğu bankaya nikâh cüzdanıyla birlikte başvuru yapılması gerekecek. Yani evllik vüzdanı gösteremeyenler devletten ödeme alamayacak.