Konut Haberleri
11 Ağu 2014 13:27 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:39

Ev satın alacaklar için 10 ipucu!

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte, taşınma sezonu da açıldı. Evler bir yandan hızla boşalırken, diğer yandan hızla alıcı veya kiracı buluyorlar.

Ev satın alacaklar için 10 ipucu!
Satın alanlar için bu dönem her zaman için biraz daha zor geçiyor, hayalinizdeki evi bulmaktan tutun da, ödemesinden taşınmaya kadar süreç oldukça zorlayıcı olabiliyor. İşte size ev alırken ihtiyaç duyulacak 10 tüyo!

1.Kalbinizle değil mantığınızla satın alın: Herkes ev satın alırken, hayalindeki gibi bir ev arayarak yola çıkar. Ancak satın aldıktan sonra için de huzurla yaşamak da çok önemlidir. Evinizi kredi veya ipotek yoluyla alıyorsanız, bütçenize uygun olup olmadığını titizlikle hesaplayın.

2.Kalitesinden emin olun: Alacağınız evin, iyi kalitede malzeme ve işçilikle ve deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edildiğine ve bina yaşının genç olduğuna emin olun.

3. Ulaşım olanaklarını araştırın: Yaşayacağınız evin en önemli özelliklerinden biri de aile bireylerinin gündelik hayatlarına uygun konumda bulunup bulunmadığı ve ulaşım olanakları. Ulaşım olanaklarının gündelik hayatınızı çekilmez bir hale getirmemesi için ulaşım olanaklarını önceden araştırın.

4. Verimini hesaplayın: Satın almak istediğiniz evin aylık kira ederi ve kendini amorti edeceği süre üzerinden, dairenin verimini hesaplayın.

5. Fyatlara bakarak karşılaştırma yapın.

6.Tapudan kontrol edin: Satıcının dairenin gerçek sahibi olup olmadığını ve kat irtifakı kurulup kurulmadığını mutlaka kontrol edin.

7.Baz istasyonlarına dikkat edin: Oturacağınız evi seçerken çevresinde baz istasyonu olup olmadığına dikkat edin.

8.Maliyetleri hesaplayın: Ev satın alırken sadece fiyatını değil bakım, tadilat ve yenilemenin yaratacağı maliyetleri de göz önünde tutun.

9.İzolasyona dikkat edin: Alacağınız evin ısı izolasyonu olup olmadığını mutlaka sorun.

10. Çocuğunuz için de plan yapın: Çocuğunuz varsa veya planlıyorsanız, evinizi seçerken çocuğunuz için bir oyun alanı olup olmadığına mutlaka bakın.