Konut Haberleri
01 Ağu 2018 09:49 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:55

Ev sahibi olmanın kolay yolları

iradan kurtularak kendi evine sahip olmak isteyen milyonlarca vatandaş, beğendikleri satılık konut ilanlarını değerlendirebilmek için açıklanacak yeni gelişmeleri merakla bekliyor.

Ev sahibi olmanın kolay yolları
Geçtiğimiz günlerde kamu bankaları öncülüğünde gerçekleştirilen konut kredisi faiz oranlarında indirimin sonlanması ile bu kampanyadan yararlanamayan dar ve orta gelirlilerin gözü ve kulağı açıklanacak yeni kampanyalara dikkat kesilmiş durumda. Kiradan kurtularak kendi evine sahip olmak isteyen milyonlarca vatandaş, beğendikleri satılık konut ilanlarını değerlendirebilmek için açıklanacak yeni gelişmeleri merakla bekliyor. Özel sektör temsilcileri tarafından açıklanan yarı yarıya konut satın alma formülü ile beklentilere ilk cevap verilirken, dar ve orta gelirliler için kolay yoldan ev sahibi olmanın yollarını araştırdık.

Beğenilen evin yarısını almayı düşünebilirsiniz

Kirada oturan pek çok kişiyi sevindirecek ilk açıklama özel sektör temsilcilerinden geldi. Yapılan açıklamaya göre artık beğenilen bir evin yarısını almak mümkün olacak. Satın alınan yüzde 50’nin dışında kalan yüzde 50’lik pay için kira verecek olan vatandaşlar, talep etmeleri halinde 3 yıl içerisinde evin tamamına sahip olabilecekler. İstanbul satılık konut ilanları için olumlu olan bu gelişme yatırımcıların yararlanmasına kapalı olarak sadece oturma amaçlı satın almalarda uygulanacak.

İnşaat firmalarının indirimli konut kampanyaları

Kamu bankalarının gerçekleştirdiği faiz indirimi ile birlikte inşa ettikleri projelerde bir takım kampanyalar düzenleyen inşaat firmaları, düzenledikleri kampanyalara devam kararı alarak bir müddet daha uygun maliyetlere İstanbul satılık daire temin etmek isteyen vatandaşlara hitap etmeyi sürdürmektedirler. Dar ve orta gelirli vatandaşlar için kolay ev sahibi olma fırsatı sunan kampanyalarla;

Sıfır faizli kredi imkanı,
Yüzde 20’ye varan indirimler,
Yüzde 0,98 faiz oranı ile sunulan krediler sunulmaktadır.
İnşaat firmalarının referans alınarak bankalar tarafından sağlanan bu finansmanlarla beğenilen ev satın alınarak kira öder gibi konut kredisi ödenmesi halinde dar ve orta gelirli vatandaşlarımız kolayca ev sahibi olabilirler.

Konut kredisi ile peşinatsız ev satın alabilirsiniz

Her ne kadar konut kredisi faiz oranları artış gösterse de kiradan kurtulmak isteyen pek çok kişi bankaların yolunu tutmaya devam ediyor. Konut kredisi tutarı satın alınacak evin ekspertiz değerinin yüzde 80’i olarak sınırlandırılması, dar ve orta gelirli vatandaşların yeterli birikime sahip olmaması durumunda beğendikleri satılık daire ilanı ile ilgilenmemelerine yol açmaktadır. Bir takım özel bankalar, peşinatı bulunmayanlara yönelik satın alınacak konutun tamamına kredi vererek ev sahibi olmanın kapısını aralıyor.