Konut Haberleri
04 Kas 2015 09:47 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:42

Ev sahibi olmak artık daha kolay!

Seçim vaatlerini yerine getirmek için “Strateji Planı” hazırlığı yapan hükümet, vatandaşın ev sahibi olmasını kolaylaştıracak uygulamalar için düğmeye bastı

Ev sahibi olmak artık daha kolay!
1 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirlen seçimler sonucunda tek başına iktidara gelen Ak Parti, seçim öncesindeki vaatlerini 100 günlük süreçte gerçekleştirmek için harekete geçti. TBMM'yi hızla çalıştırmayı planlayan Ak Parti'nin “100 günlük” süreçte atılacak adımlara ilişkin, “Strateji Planı” hazırlığına başladığı öğrenildi. Hızlı bir reform sürecinin devreye alınacağı çalışma kapsamında vadedilen düzenleme ve yeniliklerin büyük bir kısmının hayata geçirlmesi veya altyapısının hazırlanması hedefleniyor.

Söz konusu 100 günlük süreçte taşeronların kadroya alınması için görüşmeleri başlatacak olan Hükümet'in vatandaşın ev sahibi olması için emeklilere TOKİ aracılığıyla 240 vadede aylık 250 TL taksitle konut sahibi olma imkânı tanımak ve ev almak için konut hesabı açan ve yüzde 25 peşinat biriktirenlere yüzde 15 kamu katkısı sağlamak gibi uygulamalar için de harekete geçeceği açıklandı.