Konut Haberleri
30 Mayıs 2022 11:11 Son Güncelleme: 30 Mayıs 2022 11:14

Ev sahibi kiracı anlaşmazlığını ‘arabulucu’ çözecek

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, fahiş kira fiyatı artışlarının önüne geçmek için çalışma yapıldığını belirterek, “Kira uyuşmazlığında arabuluculuğu zorunlu hale getireceğiz” dedi.

Ev sahibi kiracı anlaşmazlığını ‘arabulucu’ çözecek

Bozdağ’ın katılımıyla geçtiğimiz hafta AK Parti Genel Merkezi’nde İnsan Hakları Başkanlığı’nca düzenlenen 81 İl Kurum Ziyaretleri Değerlendirme Toplantısı’nda, kira artışları dolayısıyla da gündeme gelen Kiracı ve Ev Sahibi arasındaki sorunlar değerlendirildi. 

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre basına kapalı toplantıda Bozdağ, “Alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerini artıracağız. Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuğu zorunlu hale getireceğiz. Alternatif uyuşmazlık çözüm yollarından olan arabuluculuk iş, ticaret hukuku ve tüketici hukukunda zorunlu hale getirildi” diye konuştu.

BAŞARI ORANI ARTTI

Toplantıda Adalet Bakanlığı’nın sunduğu verilere göre arabuluculuk uygulamasının başladığı günden bu yana sisteme dahil olan 3 milyon 8 bin 179 dosyadan 2 milyon 781 bin 858 dosyanın müzakeresi tamamlandı. Çözüme kavuşturulan 1 milyon 930 bin 328 dosyada taraflar el sıkışarak anlaştı. Böylece uygulamada toplam başarı oranı yüzde 69 oldu. Uyuşmazlık dosyaları ortalama 10 gün gibi kısa bir sürede çözüme kavuşturuldu.