Konut Haberleri
14 Mar 2017 11:35 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:03

Ev parasına alınan arabalar Dubai'yi terk ettiriyor

Dubai'de fiyatı bir ev parası eden arabalar sokaklara terk ediliyor… Bir şekilde aracın borcunu karşılayamayan vatandaşlar Dubai yasalarına göre hapis yatmamak için lüks otomobillerini terk edip çareyi ülkeden kaçmakta buluyor.

Ev parasına alınan arabalar Dubai'yi terk ettiriyor
Herkesin hayallerini süsleyen otomobiller, Dubai'de sokaklarda terk ediliyor... Üstelik bu arabaların çoğu o kadar değerli ki her biri nederedeyse bir ev parası  ediyor.

Peki, benzinin oldukça uygun olduğu bu ülkede sokaklara terk edilen lüks arabalar neyin nesi? Terk edilen araçların modelleri çeşitlilik gösteriyor. Mercedes, Audi ve BMW gibi markaların üst sınıf otomobilleri de var... Fiyatı 1 milyon doları bulan Ferrari ve Porsche otomobiller de!

Bu lüks otomobillerin sahiplerince parklarda terk edilmesinde en önemli etken ise borçlarını ödeyememeleri. Kredi kartıyla bir taksidini ödeyemeyen veya bir şekilde aracın borcunu karşılayamayanı koruyacak bir yasa Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunmuyor.

Kredi kartıyla bir taksidini ödeyemeyen veya bir şekilde aracın borcunu karşılayamayanı koruyacak bir yasa Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunmuyor. İflas koruması gibi bir yasa ülkede olmadığından borcunu ödeyemeyen doğrudan hapis cezasıyla karşılaşıyor.

Bu cezayla yüzleşmek istemeyen yüzlerce kişi ise lüks otomobillerini terk edip ülkeden kaçmakta çareyi buluyor. Dubai'nin kanunlarına göre belirli bir süreden uzun bekleyen otomobiller genellikle satılıyor. Ancak o süreç tamamlanana kadar lüks araçlar tozla boğuşuyor.


ETİKETLER
#ev #Dubai #lüks araba