Konut Haberleri
31 Eki 2017 14:19 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:31

Ev fiyatları 3 yılda yüzde 87 arttı!

Kağıthane, hali hazırda devam eden ulaşım projeleriyle konut üreticilerinin gözdesi haline gelmeyi başardı. Hal böyle olunca bölgedeki konut fiyatları son 3 yılda yüzde 87 artış gösterdi.

Ev fiyatları 3 yılda yüzde 87 arttı!
Gerek yeni ulaşım projeleri gerekse çevresel faktörler nedeniyle değerini her geçen gün katlayan Kağıthane, tüketicilerin de yeni rotası oldu.
Tünel, metro hattı ve yeni çevre yollarıyla ulaşımın güçlenmesi bölgedeki konut fiyatlarını 3 yılda yüzde 87 artırdı.

'Nitelikli konut sayısı arttı'

Kağıthane ile ilgili açıklamalar yapan Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı,  ''Bölgeye yapılan Seyrantepe metrosunun ve tünel inşaatının etkisiyle ilçedeki nitelikli konutların sayısı arttı. Maslak'a yakınlığıyla bilinen Kağıthane'de ulaşım imkânlarının çeşitlenmesi ile birlikte bölge orta-üst gelir grubu tarafından rağbet görmeye başladı" şeklinde konuştu. 

Metrekaresi 12 bin TL

Cansel Turgut Yazıcı, Kağıthane'de markalı konut projelerinin artması ile konut fiyatlarının da yükseldiğine dikkat çekti. Kağıthane'deki markalı konutlarda metrekare fiyatlarının 4 bin ila 9 bin lira arasında değiştiğini belirten Yazıcı, bazı projelerde dairelerin şerefiyelerine göre rakamın 12 bin liraya çıkabildiğini de sözlerine ekledi.

Havalimanı dopingi...

Önemli ulaşım ağlarına yakın olması ile dikkat çeken Kağıthane,  Mahmutbey- Mecidiyeköy metro hattının açılması ile de ulaşım açısından olanak sağlayacak. Konut fiyatlarında görünen 3 yıllık artışın devam etmesi öngörülüyor.

Yeşil çevresi ve orta ve üst düzey gelir grubunun tercih ettiği konut projeleri ile öne çıkan Göktürk'te İstanbul Yeni Havalimanı ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne yakınlığı sebebiyle konut fiyatları son 3 yılda yükseldi.