Teknoloji
04 Eyl 2016 14:40 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:37

Ev elektroniğine ‘akıl’ geldi

Ev elektroniğine ‘akıl’ geldi Evlerin vazgeçilmezi buzdolapları, çamaşır ve bulaşık makineleri ile küçük ev aletleri de akıllanıyor. Birer birer internete bağlanmaya başlayan bu cihazlar, tablet ve cep telefonundan da mobil uygulamayla kontrol edilebiliyor

Ev elektroniğine ‘akıl’ geldi
Ev elektroniği ürünleri de teknolojik gelişmelerden nasibini alıyor. Buzdolapları, fırınlar, çamaşır ve bulaşık makineleri, küçük ev aletleri…
Almanya’nın başkenti Berlin’de 2-7 Eylül tarihleri arasında açık kalacak olan tüketici elektroniği fuarı IFA 2016’ya, televizyonlar yanında akıllı ev elektroniği damga vuruyor. Türk markaları Arçelik, Grundig ve Vestel de bu furyaya katılırken Bosch, Samsung, Philips, LG gibi üreticiler yeni teknolojilerle fuar ziyaretçilerinin ilgisini çekiyor.
Enerji ve su tasarrufu
Hemen her ev elektroniği ürününün daha az enerji ve su tüketmesi için çalışıldığı da görülüyor. İhtiyacı tespit edip kendi kendine sipariş verebilen buzdolabı, mobil uygulamayla ısı ayarları yapılabilen fırın, size yemek tarifi öneren buzdolabı, kendi kendini ayarlayan çamaşır makinesi ve daha niceleri…

İnternetten sipariş veriyor

Samsung’un Family Hub ürün grubu buzdolabı dikkat çekiyor. Buzdolabının kapağında 21.5 inç’lik dokunmatik bir ekran bulunuyor. Yemek tariflerine, sitelere, takvime ve daha fazlasına bu ekrandan ulaşılabiliyor. Dolapta üç kamera var. Akıllı telefonla neyin eksik olduğunu her yerden görebilirsiniz. Yiyeceklerle ilgili detaylar Food Reminder uygulaması aracılığıyla kapıyı bile açmadan dokunmatik ekran üzerinden kontrol edilebiliyor. Tüketiciler, aynı zamanda çevrimiçi alışveriş yoluyla evlerinin konforunda yiyecek-içecek alışverişlerini kolayca yapabiliyorlar. Dolap yılsonunda Türkiye’de satışta olacak.

Isısını tabletten Kontrol edin
Bosch Series 8 bilgisayara bağlı ocak, tablet ya da cebe yüklenebilen bir mobil uygulamayla kontrol edilebiliyor. Drop recipes uygulamasıyla zamanı, ısıyı ve diğer ayarları kaydedebiliyorsunuz. Uygulama ocakla ilgili bilgiye de sahip olabiliyor. Ne pişiyor, ne kadar süre ön ısıtma gerekiyor, ne zaman kapatılması gerektiği gibi konulardaki bilgileri sağlıyor. Buzdolabınızda bulunanlara göre size yapabileceğiniz yemekler konusunda öneride de bulunuyor.

Kendi ayarını kendisi yapıyor
Vestel, fuarda tamamen otomatik çamaşır makinesini tanıttı. Otomatik dozaj ayarlama sistemlerini bir adım daha ileriye götürerek tamamen otomatik çamaşır makinesini duyurdu. Deterjan miktarı ayarlamanın yanında yıkama programı seçimini de rafa kaldıran bu son teknoloji ürünü makine, kullanıcının yanlış program seçmesini engelleyerek çamaşırların yıpranmasını ve solmasını engelliyor. Tek yapılması gereken çamaşırlarınızı makineye yerleştirdikten sonra başlama tuşuna basmanız. Geriye kalan her şeyi makine kendisi yapıyor.

Kötü kokulara son
Türk üretici Beko’nun bulaşık makinesi serisi de teknolojik özellikleriyle dikkat çekiyor. IonGuard teknolojisiyle daha fazla bulaşığı tek çevrimde yıkıyor ve yeni inovasyonla bulaşık makinesinde kötü kokuların oluşumunu engelliyor. Cam koruma teknolojisi ile bardakların ömrünü uzatıyor. Bu özellik yıkama işleminden bağımsız olarak otomatik şekilde de çalışabiliyor. Yıkanmayı bekleyen bulaşıklar makinenin içerisine yerleştirilmişken, koku giderme özelliği de 1 saat aralıklarla devreye girerek kötü kokuların oluşmasını engelliyor.

Çamaşırlara ‘Cep’ten takip

LG Signature kurutmalı çamaşır makinesi, ısı pompası dönüştürücüsü ile yıkama performansını etkilemeden yüzde 50 oranında enerji verimliliğine ulaşmayı amaçlıyor. LG Signature kurutmalı çamaşır makinesi sahipleri, SmartThinQ Wi-Fi kontrol uygulaması sayesinde yıkama süreci ile ilgili son güncellemeleri ve yıkamanın tamamlandığına dair bilgiyi akıllı telefonlarından takip edebiliyorlar. 
ETİKETLER
#teknoloji