Konut Haberleri
31 Tem 2017 12:52 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:19

Ev arayanlar sitelere yöneldi!

Yapılan bir ankete göre, ev satın almak isteyen vatandaşların yüzde 58'i sosyal donatılara sahip olan siteleri tercih ediyor. Geriye kalan yüzde 42'lik kesim ise tercihini mahalle kültüründen yana kullanıyor.

Ev arayanlar sitelere yöneldi!

Yeni yapılaşmayla birlikte ev almak isteyenlerin tercihleri de değişiyor. Emlakjet.com ziyaretçileri arasında gerçekleştirilen ankete göre ev arayanların yüzde 58’i her geçen gün sayıları artan modern ve planlı site ve proje konutlarında oturmayı isterken, yüzde 42’lik bir kesim tercihini mahalleden yana kullanıyor. 

Güvenli, havuzlu, park yerli

Sitelerin ve konut projelerinin öne çıkan özellikleri arasında alışveriş merkezlerine yakınlık; park etme rahatlığı; modern, güvenli ve teknolojik altyapı ile spor salonu, havuz gibi ortak sosyal alanlar yer alıyor. Mahalleler ise esnafı, semt pazarları, komşuluk kültürü ile samimi ve sıcak bir ortam sunuyor.

“Sektörün nabzını tutuyoruz”

Anket sonuçlarını değerlendiren Emlakjet.com Genel Müdürü Gizem Moral Kunter, “Ev satın almak, bir anlamda hayalimizdeki yaşamı satın almak anlamına geliyor. Bu önemli kararı verirken insanların hangi kriterleri göz önünde bulundurduğunu, hangi dönemsel ya da uzun vadeli etkenlerin tercihlerini belirlediğini bilmek bizim için çok önemli. Böylece hayalindeki evi bulmak isteyenler için bu süreci daha hızlı, kolay ve keyifli bir hale getirme yolunda kendimizi daha da geliştirebiliyoruz. Aynı zamanda sektörün nabzını tutarak iş ortağımız olan emlak danışmanları ve proje geliştiricilere daha katma değerli hizmetler verebiliyoruz'' dedi.