Konut Haberleri
25 Ağu 2017 09:42 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:23

Ev almak isteyenlere fırsat! Detaylar belli oldu

20 yıl vadeli konut satışlarının ardından inşaat patrıonları bayramdan sonra yeni bir kampanyayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. 'Şimdi al 2019'da öde' kampanyasının detayları da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Ev almak isteyenlere fırsat! Detaylar belli oldu
Konut sektörüne yeni bir canlılık getirecek olan kampanyanın detayları belli oldu. İnşaat patronlarında bu yıl Kurban Bayramı sonrasında çok düşük taksitli ya da taksitlerin Ocak 2019’da başlayarak erteleneceği bir kampanya hazırlığı var.

Kiracılara ev sahibi olma fırsatı...

Sektör bu kez kampanyayı kendisi adım atarak hazırladı. Yeni kampanya ile özellikle kiracıları hedefliyor. Böylece kira ya da başka bir ödemesi bulunanlar, piyasa şartlarının çok altında neredeyse üçte bir oranda taksitler ödeyerek ödeme sıkıntısı çekmeden konut sahibi olabilecek. 

Emlak Konut'un çatısı altında değil

Kampanyayı diğerlerinden ayıran özellik ise Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) çatısı altında gerçekleştirilmeyecek olması. Firmaların sektöre hareket getirmek için kendi bünyelerinde düzenleyeceği kampanyalarda faiz karşılama gibi önceki kampanyalara benzer uygulamalar da olacak. 

Fırsat yağmuruna hazırlanıyoruz

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, kampanyayı Emlak Konut GYO’nun yüklenicilerinin kendi aralarında planladığını belirtti. Altan Elmas, "Geliştiriciler, düşük taksit ödemeli ya da taksitlerin ertelendiği bir model üzerinde çalışıyor. Böylece kiracıların da ev sahibi olabilme şansı olacak. Konut firmaları bayram sonrasında fırsat yağmuruna hazırlanıyor" şeklinde konuştu.   

Bayramdan sonra hareket başlıyor

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Feyzullah Yetgin de geçtiğimiz hafta GYODER üyelerine ‘Nasıl bir kampanya yapalım’ diye sorduklarını ifade ederek, “Sektörü hareketlendirelim, yeni bir kampanya yapalım düşüncemiz oldu. Bayram sonrasında hareket başlar” dedi.  

'Yüklenicilere destek olacağız''

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum, toplu bir kampanya yapmadıklarını, yüklenicilerinin bir kısmının talepte bulunduğunu söyledi. Kurum, “Kampanya bizim kampanyamız değil ancak yüklenicilere destek olacağız” dedi.  

Peki kampanyada neler olacak?

Kampanya kapsamında yüzde 20 peşinat alınacak. Kalanı için banka kredisi kullanılacak. Bazı firmalar peşinatı da taksitlere bölen modeller uygulayabilecek. Peşin alımlarda yüzde 15 indirim uygulanacak. Konut kredisi faizi şu anda piyasada uygulanan yüzde 1.10 seviyesinde olacak. Eylül ayında başlayacak kampanyanın yaklaşık 2 ay devam etmesi hedefleniyor. Finansbank, Akbank, Yapı Kredi ve Vakıf Katılım kampanyaya destek veriyor. Yeni bankaların da sürece katılması bekleniyor.