Konut Haberleri
14 Kas 2014 11:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:08

Ev almak isteyenler dikkat! Doğru yatırım için ne yapılmalı?

Konut satışlarının tavan yaptığı son dönemde yatırımcılar ev alırken tehlikeye düşmemeli. Gayrimenkul yatırımcıları, ev sahibi olmak isteyenleri 3D ( Doğru lokasyon, doğru proje,doğru firma) kuralına dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyarıyor.

Ev almak isteyenler dikkat! Doğru yatırım için ne yapılmalı?
Son yıllarda en değerli yatırım haline gelen gayrimenkul, Türkiye’nin yapısını ve çevresini değiştirdi. Türk ekonomisinin can damarı haline gelen gayrimenkul sektörü, küresel kriz yada doğurganlığa rağmen istikrarlı ve başarılı yürüyüşünü devam ettiriyor.

Özellikle kentsel dönüşümle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Emlak Konut GYO, Toki ve yerel belediyelerin bu konudaki çabaları dikkat  çekiyor. Ev alacak olanların dikkat etmesi gereken doğru noktalar var.

Doğru Lokasyon

Konut alacak olanların öncelikle bakması gereken şey lokasyon. Yatırım ve oturum amaçlı konut almak isteyenlerin özellikle lokasyona çok dikkat etmesi gerekiyor. Prim açısından değerlendirildiğinde de bu bölgelerde yapılacak yatırımlar daha sağlıklı gözüküyor. Özellikle üniversitelere yakın yerlerden konut almak iyi bir yatırım olabilir. Kentsel dönüşüm aksında bulunan bölgelerin ağırlıklı olarak merkezi lokasyonda kalması nedeniyle yüksek prim yapması öngörülüyor.

Doğru Proje

Lokasyonu belirledikten sonra ilk iş hangi projede yatırım yapılacağı.Bu konuda yapılacak ilk madde projeleri yerinde ziyaret etmek. Sosyal donatılarına bakmak, maketlerini incelemek, Özellikle alınacak evlerin net brüt metrekare fiyatına dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca yatırım ve oturum amaçlı konut alınacaksa bu çerçevede konut projelerini incelemek gerekiyor. Konut satın alacak olan ailelerin özellikle çocukları ön planda tutması projede sosyal donatı alanlarının ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Güvenlikli sitede yaşamakla birlikte deprem yönetmeliğine uygun binalarda oturmak isteniyor. İnşa edilecek olan projenin arsasında bir problem olup olmadığını ise Tapu Müdürlüğü’nden öğrenebilirler.

Doğru firma

Alınacak olan konutun lokasyonu ve projesi belirlendikten sonra firma koşulunu da göz önünde bulundurmak gerekir. Teslim, malzeme kalitesi bir çok konuyu da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Mağduriyet yaşanmaması için firmanın önceki referanslarının da incelenmesi gerekiyor.