Emlak Konut
30 Tem 2018 10:25 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:54

Ev alırken pişman olmayın!

Kimileri kiradan kurtulmak kimileri ise yatırım yapmak amacıyla ev satın almayı tercih eder. Gayrimenkul yatırım türü arasında ülkemizde en sık tercih edilen yöntem olan yeni bir ev satın alınması iyi araştırılmadan gerçekleştirilirse pişmanlıklara neden olabilir.

Ev alırken pişman olmayın!
Hangi amaçla ev aldığınızı belirleyin

Bir evin satın alınmadan önce satın alınma nedeninin belirlenmesi gerekmektedir. Evinizin bütçesi ile başarılı bir yatırım sahibi olmanızı doğrudan etkileyen bu sebep size doğru kararlar aldıracaktır. İstanbul için örnek vermek gerekirse oturma amaçlı ev alıyorsanız çocuk planlarınızı da dikkate alarak eğitim kurumlarına yakın İstanbul satılık konut ilanları ile ilgilenmeniz gerekirken, yatırım amaçlı düşünüyorsanız ortalama kira dönüş süresi 21 yıl olan İstanbul’da gelişime açık olan ve nispeten uygun fiyatta olan ilanlardan tercih yapmanız gerekmektedir.

Seçenek sayınızı artırın

Ev seçiminin başarılı olabilmesi için sahip olunan seçeneklerin fazla olması gerekmektedir. Ne kadar alternatife sahipseniz o kadar doğru kararlar verebilirsiniz. Daha fazla satılık bina alternatifine sahip olmak için Hürriyet Emlak ilanlarından faydalanabilirsiniz. İl ve bölge seçimini gerçekleştirdikten sonra sayısız alternatif arasından doğru değerlendirmeler yapabilirsiniz.


Bulunduğunuz ildeki yeni projeleri yakından takip edin

Her ne kadar ekranlarda karşınıza farklı projelerin reklamları çıksa da özellikle İstanbul konut piyasası sadece reklamlarda görünen projelerden ibaret değildir. İstanbul’da satılık daire fiyatları karşılaştırmasında uygun fiyatlı seçeneklere sahip olmak istiyorsanız ilanlara göz gezdirebilirsiniz. İlanlarda İstanbul’un tüm seçkin konut projeleri yer alırken lansman fiyatlarından satın alabileceğiniz cazip daireler ile dilerseniz kendiniz oturabilir, dilerseniz kira garantili bir şekilde satın almasını gerçekleştirdiğiniz yatırımınızla çocuklarınıza kadar devam edecek kira geliri sahibi olabilirsiniz.

Karşınıza çıkan fırsatları değerlendirin

Özellikle yeni bir daire satın almak isteyenler en çok değerlendiremedikleri fırsatlardan dem vurur. Şikayet sahiplerinin karşılarına çıkan fırsatlar hep yeterli maddi güçleri bulunmadıklarında çıkmaktadır. Gelişen veya gelişmekte olan bölgelerde yer alan ilanları düzenli aralıklarla kontrol ederek karşınıza çıkacak fırsatlardan haberdar olabilirsiniz.