Konut Haberleri
06 Haz 2014 10:47 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:10

Ev alırken dikkat!

Ev almak hemen herkesin hayalidir. Kiracılıktan kurtulup ev alma zamanı geldiğinde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.

Ev alırken dikkat!
Komşulara Dikkat!

Satılık ev ararken dikkat etmeniz gereken en önemli hususlardan biri çevredir. Evin bulunduğu çevre, komşuların hayat tarzının size uygunluğu iyice araştırılmalıdır. Mahalle muhtarından bu konuda fikir alınabilir. Yada binada birkaç kapıyı çalarak bu konuda fikir edinebilirsiniz. Eğer dışarıdan izlemek yeterli diyorsanız kapı önünde çıkarılmış ayakkabılara ve kapı önüne konmuş çöplere dikkat edebilirsiniz. İleride kapı önünde çekirdek çitleyen, davul zurna eşliğinde sokak düğünü yapan komşular sinirinizi bozacaksa satılık ev civarına akşam saatlerinde de mutlaka uğrayın.

Örnek Dairelere Dikkat!

Almayı düşündüğünüz satılık ev inşaat aşamasında ise ve size örnek daire gösteriliyorsa dikkatli olun. Örnek dairedeki beyaz eşyalardan, banyo duşakabinine kadar her şeye dikkat edin. Sözleşmenizde mutlaka markalarına kadar tüm ayrıntılara yer verin.

Bitmiş Evlerde Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Teslim edilmeye hazır veya 2. el satılık evler de pencerelerin ve kapıların kolay açılıp kapandığına, su borularına, tuvalet ve banyo havalandırmasına, giderlere, elektrik tesisatlarına mutlaka bakın. Bir sorun olup olmadığını inceleyin.

Tapu ve İskâna Dikkat!

Müteahhitlerin birçoğu binaların iskân izinleri için zaman harcamaz ve masrafı alıcıya bırakır. Söz konusu satılık ev için iskan izninin alınıp alınmadığını sorup, pazarlığınızı ona göre yapın.