Konut Haberleri
31 Ağu 2020 09:53 Son Güncelleme: 31 Ağu 2020 10:09

Ev alacaklara 82 bin TL'ye kadar devlet desteği

Devlet geri ödemesiz hibe yardımları ile ilk kez konut satın alacak vatandaşlar ve evlenecek olanlar için 82 bin TL’ye kadar geri ödemesiz hibe desteği sağlıyor.

Ev alacaklara 82 bin TL'ye kadar devlet desteği

Devlet destekli geri ödemesiz hibe kampanyaları ile vatandaşların konut sahibi olabilmesi için yardım tutarları yükseltildi. Gürses Gazetesi'nde yer alan habere göre; devlet geri ödemesiz hibe yardım programları kapsamında 2020'de ilk kez ev alacak vatandaşlar 82 bin TL’ye kadar geri ödemesiz destekten faydalanabilecek.

Devlet garantili ev hesabı nasıl açılır?

Devletin açıklamış olduğu bankalarda konut hesabı açan vatandaşlar, birikim yaparak hibe desteğinden faydalanabiliyor. Konut hesabı olanlara hibe yüzdeleri hesap zamanlarına göre değişiyor. Buna göre tutarlar şu şekilde belirlendi:

36 – 47 ay devlet garantili ev hesabı açanlara yüzde 15 katkı ile 24 bin 741 TL,

48 – 59 ay devlet garantili ev hesabı açanlara yüzde 18 katkı ile 26 bin 645 TL,

60 ay ve üzeri devlet garantili ev hesabı açanlara yüzde 25 katkı ile 28 bin 548 TL destek verilmektedir.
Evlenecek kişiler ortak hesap açarsa bu tutar 57 bin TL’ye kadar yükselebiliyor.

Devlet garantili hibeyle konut almak için hangi bankalara başvuru yapılmalıdır?

Belirli bir zaman içerisinde para biriktirip konut desteği hibesinden yararlanmak için ilk şart kimliğinizle banka şubelerine başvuru yapmak. Konut hesabı açabilmek için bankaya başvuru yapılması gerekiyor. 

Devlet garantili hibe sağlayan ev hesabı nasıl işler?

Devlet destekli geri ödemesiz hibe alabilmek amacıyla konut hesabı açan vatandaşlar birikim yapmış oldukları bankalarda nakitlerini faize de yatırabilecek. 

Konut hesabı açan vatandaşlarda aranan bir diğer şart ödemelerin düzenli yapılması. Tek seferde yüksek tutar yerine aylık para biriktirilmesinin teşvik edilmesi amacıyla düzenli ödeme şartı getirildi. 

Devlet destekli geri ödemesiz hibe için konut hesabı açan vatandaşlar içerisinde en az 36 aylık hesabı olanlara hibe imkanı sunulacak. Paranın yatırıldığı aya bağlı olarak hibe yüzdesi artış gösterecek ve böylelikle destek tutarı artacak