Konut Haberleri
11 Mayıs 2016 10:33 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:18

Ev alacaklar dikkat! Elinizi çabuk tutun!

Dolar kurunun arttığı bu günlerde, ev almaya niyeti olanlara uzmanlardan tavsiye geldi...

Ev alacaklar dikkat! Elinizi çabuk tutun!
Ev alma niyeti olanlara uzmanlardan tavsiye var. Türkiye genelinde satılık konut fiyatlarındaki artış devam ederken, döviz kurundaki büyük değişim henüz konuta zam olarak yansımadı. Ancak önümüzdeki dönem de zam beklentisi yüksek gibi görünüyor. Dolar kurundaki bu artışın önümüzdeki aylarda inşaat maliyetlerine de yansıması bekleniyor. Bu durumda ev fiyatlarında artış kaçınılmaz olacak. Uzmanlar, ”Ev satın almayı düşünüyorsanız acele edin, beklerken satın almak istediğiniz evin fiyatında artışla karşılaşabilirsiniz" açıklamalarında bulundu. 

İşte uzman görüşleri...
Geçtiğimiz günlerde konut satışlarıyla ilgili birkaç istatistiki araştırma yayınlandığını belirten uzmanlar, bunlardan birincisi konut fiyatlarında artış ki; İstanbul, Ankara, İzmir ,Adana gibi iller başı çekiyor. İkincisi de konut sektörü temsilcilerinin dolardaki artışın önümüzdeki aylarda inşaat maliyetine yapacağı etkiyle ilgili yaptığı açıklamalardı.

Dolardaki yaklaşık %20’lik artış, inşaat maliyetlerine yansıyacağı için, yeni ev fiyatlarında en az %20’lik yükseliş kaçınılmaz olacak. Yeni ev yani sıfır ev değil, ikinci ev alırım gibi bir düşünceye de kapılabilirsiniz. Ancak şunu vurgulamak gerekir ki aynı sokakta, aynı semtte yeni evin satış fiyatı arttığında, mal sahipleri bu artışı kendi evlerine de uyguluyor. Yani ikinci el ev fiyatları da otomatik olarak artıyor.