Konut Haberleri
29 Eyl 2017 12:11 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:27

Ev alacaklar dikkat! 3 yılda yüzde 30 arttı!

Konut geliştiricilerinin son dönemdeki yeni gözdesi Anadolu Yakası oldu. Özellikle Ümraniye, hayata geçirilen ulaşım projeleriyle değerine değer kattı. Bölgede bulunan ev fiyatları son 3 yılda yüzde 30 arttı.

Ev alacaklar dikkat! 3 yılda yüzde 30 arttı!
Son yıllarda Anadolu Yakası'nın gözdesi haline gelen Ümraniye, rahat erişim sağlanabilen bir bölge konumuna geldi.

Ulaşım çalışmaları güçlendi

Hızlanan alternatif ulaşım ve altyapı çalışmalarıyla bölgenin değeri yükseltiyor. Bölgenin TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne yakınlığının yanında Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı noktasına da oldukça yakın konumlu olması, ulaşılabilirlik açısından bölgeyi avantaj sağlıyor. TSKB Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Değerleme Departmanı, Değerleme Uzmanı Güneş Özçelik, yakın zamanda hizmete girecek olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattının bölge adına önemli bir adım olduğunu belirtti ve "Bu hatta entegre edilecek ve 3 yıl içerisinde tamamlanması planlanan metro hattı ulaşımı oldukça rahatlatacak. Son olarak  Marmaray  ve Kadıköy-Kartal metro hattına planlanan bağlantıyla ulaşılabilirlik açısından Ümraniye'nin kaderi değişecek" şeklinde açıklamalar yaptı.

3 yılda yüzde 30 fiyat artışı

Ümraniye'de son yıllardaki fiyat artışlarına bakıldığında ise genel etkilenmenin metro hattı boyunca gerçekleştiği görülüyor. İlçe merkezi olarak kabul edilen bölgede, Üsküdar Ümraniye- Çekmeköy metro hattının istasyonlarına yakın mesafede konumlu konutların satış bedellerinde son 3 yılda yaklaşık yüzde 30 oranında artışlar yaşanarak yeni binalarda metrekare fiyatı 4 bin- 4 bin 500 lira aralığına yükseldi. İlçede genel anlamda fiyat artışı yaşanan bir diğer bölge ise Şerifali. Şerifali bölgesinde yeni ve nitelikli binalar ile site özelliği gösteren yeni projelerde metrekare fiyatı 4 bin 500 lira altına düşmüyor.