Etel Baler muhteşem yalısının kapılarını açtı

Etel Baler’in eşi Rober Baler, çocukları Rafl ve Leo ile 2011’de taşındığı Kanlıca’daki tarihi Ethem Pertev Yalısı’na 2015’te gemi çarpmıştı

Etel Baler muhteşem yalısının kapılarını açtı - Sayfa 1

Etel Baler, Kanlıca'daki yalısının kapılarını InStyle Home Dergisi'ne açtı. Baler, Kanlıca'daki yalıya sekiz yıl önce taşındı. Baler, "Hayatta her şeyden vazgeçebilirim. İçinde huzur ve sevgi olsun yeter." dedi.


17
Etel Baler muhteşem yalısının kapılarını açtı - Sayfa 2

Hürriyet'te yer alan haberegöre; Etel Baler, çocukluğunun Büyükada’da geçtiğini ve orada tarihi bir yalıda büyüdüğünü söyledi.


27
Etel Baler muhteşem yalısının kapılarını açtı - Sayfa 3

Etel Baler, "İçinde bulunduğumuz iki katlı yapı, 1860’ta Saraylı Fatma Hanım için yapılmış haremlik diye geçen bölüm. 1909'da ünlü eczacı Ethem Pertev tarafından satın alınan yalıya daha sonra selamlık binası ekletilmiş. O da tek katlı ve hemen buranın karşısında yer alıyor. Eskiler ve yalı tarihçelerine ilgi duyanlar ‘Creme de Pertev’ veya ‘Sirop de Pertev’ deyince hatırlayacaklardır,” diye anlatıyor hikayeyi.


37
Etel Baler muhteşem yalısının kapılarını açtı - Sayfa 4

Baler, "Kanlıca'yı eski İstanbul dokusunu taşıdığı için çok beğenirdim hep. Eski ve saygılı İstanbul insanları yaşıyor burada. Sokak aralarında hala güzel bakir bahçeli tarihi evleri görebiliyorsunuz. En çok da buranın korunmuş saflığını seviyorum" diye belirtiyor.


47