Ekonomi
14 Ağu 2017 11:41 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:21

Esnafın borcu yapılandırılıyor!

Hükümetin sağladığı yapılandırma kolaylığının ardından bir müjde de Gümrük Bakanı Tüfenkçi'den geldi. Bülent Tüfenkçi, esnafın TESKOMB'a bağlı borçlarının yapılandırılacağını açıkladı. Bu yapılandırmadan yararlanmak isteyen esnafların 29 Eylül'e kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Esnafın borcu yapılandırılıyor!
Hükümet tarafından sağlanan yapılandırma fırsatıyla birlikte birçok vatandaş bankalara ve kurumlara olan borcunu yapılandırdı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, esnaflara da yeni bir müjde verdi. Tüfenkçi, esnafın kredi borçlarının yeniden yapılandırılacağını belirtti.

Son tarih 31 Temmuz 

Tüfenkci, "TESKOMB'a bağlı Kredi Kefalet kooperatiflere borçları bulunan esnaf ve sanatkârımızın borçlarını yapılandırıyoruz. 31 Temmuz 2017 tarihinden önce kredi borcu kooperatif takibine intikal eden esnaf ve sanatkârların 29 Eylül 2017 tarihine kadar başvurmaları halinde yeniden yapılandırmadan faydalanacaklar. Böylece kooperatif ortağı esnaf ve sanatkârlarımızın 786 milyon lirayı bulan anapara borçları yeniden yapılandırılacak. 204 milyon lirayı bulan gecikme cezası borcunun da silinmesine imkân sağlanmış olacak" diye konuştu.

.