Ekonomi
11 Oca 2021 11:27 Son Güncelleme: 11 Oca 2021 11:49

Esnafa kira yardımında son gün! Kira yardım başvurusu nasıl yapılacak?

Pandemi nedeniyle gelir kaybına uğrayan basur usül vergiye tabi esnafa verilecek olan kira desteği için başvurunun son günündeyiz.

Esnafa kira yardımında son gün! Kira yardım başvurusu nasıl yapılacak?

Esnafa kira yardımı başvurusu için son gün... Pandemi nedeniyle gelir kaybı yaşayan basit usul vergiye tabi esnaflara verilecek olan kira başvuruları bugün saat 17.00'de sona erecek.

Esnaflara yapılacak olan kira yardımı için başcurular e-devlet üzerinden yapılıyor. 

Pandimeden etkilenen esnaflara 3 ay boyunca 1.000 liralık hibe (gelir kaybı desteği) ve 750 liraya kadar kira desteği olmak üzere toplamda 5 milyar liralık ödeme yapılacak.

Ödemeler Ocak Şubat ve Mart aylarında olmak üzere üç eşit tutarda yapılacak. 

Desteklerin ödeneceği tarih ise 'ticaret.gov.tr' adresinden açıklanacak.

HANGİ ESNAFLAR YARARLANACAK

Hibe desteğinden; taksi, dolmuş ve servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş ve düğün salonu işletmecisi gibi küçük esnaf faydalanacak. Kira yardımını da 'basit usüle tabi' bulunan ve işyeri kirada olan esnaf alacak.

DESTEK NE KADAR 

Aylık 1.000 liradan 3 ayda toplam 3 bin lira hibe desteği alan bir esnaf, işyeri kiraysa, büyükşehirlerde aylık 750 lira olmak üzere 3 aylık toplamda 2 bin 250 lira alabilecek. Yani 3 ayda iki desteğin toplamı 5 bin 250 lirayı bulacak.

Eğer esnafın kiradaki işyeri, diğer şehirlerdeyse aylık 500 lira olmak üzere 3 ayda 1.500 lira kira desteği alacak. Bu durumdaki esnafın hibe ve kira desteği toplamı da 4 bin 500 lirayı bulacak. 

ÖDEMELER ÜÇ TAKSİT

Ödemeler Ocak, Şubat ve Mart ayları olmak üzere üç eşit tutarda yapılacak. Desteklerin ödeneceği tarih ise 'ticaret.gov.tr' adresinden açıklanacak.