Ekonomi
23 Ara 2020 14:32 Son Güncelleme: 23 Ara 2020 14:42

Esnafa kira yardımında son dakika! Kimler, nasıl alacak? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan esnafa kira ve hibe yardımıyla ilgili detaylar belli oldu. Kimler kira yardımı alacak? Esnafa kira yardımı nasıl yapılacak? Esnafa kira yardım bedeli ne kadar olacak? Bu soruların cevapları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Esnafa kira yardımında son dakika! Kimler, nasıl alacak? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın esnafa kira ve hibe yardımı açıklamasının ardından detaylar belli oldu. Esnafa kira yardımı konusunda merak edilenlere yönelik Ticaret Bakanlığı çalışmalarını tamamladı. 

Ticaret Bakanlığı tarafından esnaflara ve sanatkarlara verilecek olan kira yardımıyla iligili tüm detaylar açıklandı. Söz konusu yardımdan bakanlık tarafından belirlenen sektörde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar yararlanabilecek. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerden esnaflara kira ve hibe yardımının yapılacağının müjdesini vermişti. Ticaret Bakanlığı tarafından verilen kira yardımından kimlerin faydalanacağı belli oldu.

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

Resmi Gazete'de kira ve hibe yardımından kimlerin faydalanabileceği yayımlandı. Yardımdan esnaf ve sanatkar siciline kayıtlı olan vergiden muaf esnaf ve sanatkarlar, faal olan ve ticari kazançları basit usulde tespit edilenler, Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirlerden etkilenen ve Ticaret Bakanlığı tarafından tespit edilen sektörlerde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar hibe ve kira yardımından yararlanacak.

YARDIM MİKTARI VE SÜRESİ

Kira yardımları büyükşehirlerde 750 lira, diğer illerde ise aylık 500 lira olacak ve 3 ay boyunca yapılacak. İşyeri kira bedeli kira desteğinin altında olması durumunda işyeri kira bedeli kadar kira desteği sağlanacak. Hibe desteği ise Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenecek. Öte yandan desteğin verilmesine ilişkin usul ve esasları içeren tebliğin gelecek günlerde Resmi Gazete'de yayımlanması, başvuru süreci ve yararlanabilecek mesleklerin de kısa sürede Ticaret Bakanlığı tarafından duyurulması bekleniyor.