İhaleler
17 Ara 2012 14:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:14

Eski Borsa devine hileli iflas davası!

Bir dönemin en büyük borsa aracı kurumu olan Alfa Menkul Değerler A.Ş.’nin batışıyla ilgili Savcılık, 7 yönetici için ‘Hileli iflas’tan 8 yıl hapis istedi.

Eski Borsa devine hileli iflas davası!

Bir dönemin en büyük borsa aracı kurumu olan Alfa Menkul Değerler A.Ş.’nin batışıyla ilgili şikayet üzerine Savcılık, 7 yönetici için ‘Hileli iflas’tan 8 yıl hapis istedi.

Hileli iflasla suçlanan 7 kişi arasında eski Yönetim Kurulu Başkanı müzayedeci Aziz Karadeniz ile Demirbank’ın eski Genel Müdürü Selahattin Serbest de var.

Bir dönemin en büyük borsa aracı kurumu olan Alfa Menkul Değerler A.Ş.’nin batışıyla ilgili soruşturmada, ‘hileli iflas’saptandı. Aracı kurumun Genel Müdürü, şimdiki müzayedeci Aziz Karadeniz ile 7 şirket yöneticisi hakkında ‘hileli iflas’ suçundan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanıklar 20 Aralık’ta Üsküdar Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak. Karadeniz’in asistanı Billur Fenerci’nin büyük vurgundan sonra apar topar ABD’ye kaçması ve yargı önüne çıkarılamaması medyada günlerce manşetlere çıkmıştı.

Üsküdar Cumhuriyet Savcısı Mustafa Doğan’ın hazırladığı iddianamede, 7 sanığın hileli iflas’tan 8 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istendi. 20 Aralık’ta Üsküdar 3.Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak olan sanıklar arasında, Alfa Menkul Değerler’in eski Genel Müdürü Aziz Karadeniz de bulunuyor. Karadeniz, 2006’da Beyaz Müzayede adlı şirketi kurarak müzayedecilik yapmaya başlamıştı.Aşada Karadeniz Yatarım Holding adıyla yeni bir yapılanmaya giden Karadeniz çok sayıda şirketin sahibi olarak biliniyor.

Haberhakki.com

Haberin tamamını okumak için tıklayın:

http://www.haberhakki.com/genel/alfa-menkul-degerlere-hileli-iflas-davasi.html