Konut Haberleri
17 Mayıs 2018 11:24 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:48

Esenyurt'ta 2+1'lere yoğun ilgi

KDV ve faiz indiriminin ardından vatandaşlar satılık konutlara yoğun ilgi göstermeye başladı. İnternet aramalarının gözdesi ise Esenyurt'taki 2+1'ler.

Esenyurt'ta 2+1'lere yoğun ilgi
Yeni nesil emlak bulma sitesi Emlakjet verileri, konut alıcılarının Mayıs ayında arka arkaya gelen KDV, tapu harcı ve konut kredisi faizleri indirimleriyle harekete geçtiğini gösterdi.

Sektörde faiz indiriminin duyurulduğu 7 Mayıs’tan bu yana internette ‘konut kredisi’ arama oranı, 4 katlık bir artış yaşarken, Emlakjet verilerine göre online ‘konut’ aramalarındaki artış oranı ise KDV ve harç indiriminin de etkisiyle sadece 10 gün içinde % 10’a ulaştı.

Hareketlenme kiralıktan satılığa döndü’

Verileri değerlendiren Emlakjet Genel Müdürü Gizem Moral Kunter, “Emlakjet verilerine göre Mart ve Nisan aylarında kiralık daire aramasında gördüğümüz hareketlenme, Mayıs ayı ile yeniden ‘satılık’ daireye çevrildi. Satılık daire araması, Nisan ayında Mart ayına göre % 5’lik bir düşme göstermişti. Mayıs ayına girdiğimiz ilk haftada satılık daire aramasında görülen % 2’lik pozitif yönde artış oranı, indirimlerin duyulmaya başladığı son 10 günde ise hızla % 10’a yükseldi.

Satılık dairede en çok aranan ilçe ‘Esenyurt’, daire tipi ise ‘2+1’ oldu” dedi.