Konut Haberleri
22 Eki 2020 15:00 Son Güncelleme: 24 Eki 2020 09:52

Esenyurt'a Çinli akını başlıyor! Meydan Ardıçlı'da bir bloğun tamamını aldılar

Esenyurt'a Çinli akını başlıyor. Bölgenin en kıymetli yerlerinden olan Doğan Araslı Caddesi üzerinde ikinci etabı yıl sonu teslim edilecek olan Meydan Ardıçlı projesinden bir bloğun tamamını Çinliler satın aldı.

Esenyurt'a Çinli akını başlıyor! Meydan Ardıçlı'da bir bloğun tamamını aldılar

Çinliler, Esenyurt'un en kıymetli yerlerinden olan Doğan Araslı Bulvarı üzerindeki Meydan Ardıçlı projesindeki 79 daireli bloğun tamamını aldı. Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, "Yabancı yatırımcılar arasında Çinlilerin öne çıkacağı bir yıl bizi bekliyor. Bunu gelen taleplerde çok net görüyoruz.” dedi. 

Özyurtlar Holding ve Bahaş Holding ortaklığıyla inşa edilen 'Meydan Ardıçlı’nın 282 daireden oluşan ikinci etabının yüzde 75’i tamamlandı. Teslimlerin yıl sonunda başlacağı bildirildi. 

545 milyon TL’lik yatırımla 67 bin metrekare arsa üzerinde, 27 blokta, bin 681 konut ve 125 ticari ünite ile kamuya açık alışveriş ve eğlence imkânı sunan sokak ve caddelerden oluşuyor. 3 etaptan oluşan projenin 2’inci etabı 100 metrekareden, 224 metrekareye uzanan büyüklükte 2+1, 3,5+1 ve 4,5+1 konut tipine sahip daireler yer alıyor. 

SÖZ VERDİK YIL SONU TESLİM

İlk etabı geçtiğimiz yıl teslim edilen projenin 2’nci etabının inşaat çalışmalarında sona gelindi. Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, projeye daha ilk günden itibaren yerli ve yabancı taleplerinin geldiğini belirterek "Geçtiğimiz yıl ilk etap teslimlerini yaptığımızda kısa sürede satışları tamamladık. Yatırımcılarımıza 2’nci etabımızı bu yıl teslim edeceğimize dair bir söz vermiştik. Pandemiye rağmen şantiyelerimizi durdurmadık, iş yavaşlatmadık. İnşaat çalışmalarının yüzde 75’ini tamamladık. Yılsonuna doğru teslimlere başlayacağız” dedi.

TEK BLOK ÇİNLİLERİN 

Projenin 2’nci etabı için yerli ve yabancı yatırımcılardan talepler toplamaya başladıklarını kaydeden Tamer Özyurt, “Projemiz yerli yatırımcılar kadar yabancı yatırımcıların da odağında yer alıyor. 2’nci etabın 79 daireden oluşan bir bloğun tamamını Çinli yatırımcı satın aldı. Yabancı yatırımcılar arasında Çinlilerin öne çıkacağı bir yıl bizi bekliyor. Bunu gelen taleplerde çok net görüyoruz.” diye belirtti.
 

600 BİN TL'DEN BAŞLIYOR

Projede 100 metrekareden 224 metrekareye uzanan büyüklükte 2+1, 3,5+1 ve 4.5+1 tipli konutlar yer alıyor. Fiyatlar 600 bin TL’den başlıyor. 3,5+1 dairelerin fiyatı 950 bin TL olarak belirlendi.  Proje yatay mimari olarak 2 ve 7 kat arasında değişen bloklara sahip. 

Teslim aşamasına geçmeden yüzde 70’inin satışının tamamlandığı belirtilen Meydan Ardıçlı'da 1+0, 1+1, 2+1, 3,5+1 ve 4,5+1 olmak üzere beş ayrı daire seçeneği sunuluyor. Projenin metrekare birim fiyatı 5 bin ila 6 bin TL arasında değişirken, konutların metrekare büyüklükleri ise 41 ile 228 metrekare arasında farklılık gösteriyor. 
 
 
 
24 SAAT YAŞAYAN PROJE 

Sokak sanatçılarının eserlerini sergileyebilecekleri alanlardan, içerisinde dünyaca ünlü markaları barındıran alışveriş markalarından, cafe ve restoranlara kadar her türlü detayın düşünüldüğü cadde ve sokakları, su ve ışık oyunlarıyla 24 saat yaşayacak olan proje, İstanbul’un sosyal hayatına dinamik bir yapı kazandıracağı belirtiliyor.