Konut Haberleri
29 Eyl 2017 12:38 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:27

Esenyurt mu Beylikdüzü mü?

İstanbul’un son dönemde en çok yatırım çeken iki ilçesi olan Esenyurt ve Beylikdüzü kıyasıya bir rekabet içinde. Emlakeki.com editörü Oğuz Özleyen son dönemin gözde iki ilçesini sizler için kıyasladı, artıları ve eksileriyle masaya yatırdı.

Esenyurt mu Beylikdüzü mü?
İSTANBUL'DA amortisman süresinin en kısa olduğu bölge olan Esenyurt, her geçen gün gelişen imkanlarıyla da yatırımcıların son yıllardaki gözdesi. TUİK verilerine göre; 2015 ve 2016’da İstanbul’da satılan her 10 konuttan ikisi Esenyurt’ta alıcı buldu. 2019’da tamamlanması planlanan Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı ile Esenyurt’ta fiyatların daha da yükselmesi öngörülüyor. Bölgenin son 8 yılda yaptığı prim miktarı ise yüzde 310’a yakın. 795 bin 10 kişi ile İstanbul’un en kalabalık bölgesi olan Esenyurt, en çok değerlenen ilçeler listesinde hep ilk sırada bulunuyor. 

METROBÜS AVANTAJI

300 bine yaklaşan nüfusu ile yine son dönemin gözde bölgelerinden olan Beylikdüzü de TÜİK satış istatistiklerinde Esenyurt’u takip ediyor.  Metrobüsle kolay ulaşım imkanı Beylikdüzü’nün Esenyurt’u bir adım geride bıraktığı bir unsur.  Beylikdüzü’ne ayrıca Sefaköy’den bir de metro hattı kurulması planlanıyor. Bölge, 17 yıllık amortisman süresi ve 2 bin ile 7 bin lira arasında değişen metre kare fiyatları ile yatırımcılar için hala çok ön planda.  Son dönemde Beylikdüzü’nün yatırmcısına kazandırdığı miktar da yine Esenyurt gibi yüzde 300’ün üzerinde.

BELEDİYE BAŞKANLARI NE DİYOR?

‘NEYE İHTİYAÇ VARSA YAPIYORUZ’

Esenyurt’un AK Partili Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, 2004’ten bu yana bölgede büyük bir kalkınma hamlesi gerçekleştirdiğinden bahsediyor. Kadıoğlu, “Esenyurt 'ta 2004 yılında biz göreve geldiğimizde hizmet yoksunu, büyük varoş bir köyü aldık. Bugün trilyonluk hizmetlerin açılışlarını yapıyoruz. Sürekli geleceğe dönük yatırımları öngörmek şartı ile Esenyurtlu hemşerilerimiz neye ihtiyaç duyuluyorsa o hizmetleri yapıyoruz" ifadelerini kullanıyor. 

‘ÖZGÜRLÜK VE AİDİYET BURADA’

Beylikdüzü’nün CHP’li Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yönettiği ilçedeki aidiyet hissi ve özgürlükçü ortamın en büyük artıları olduğunu vurguluyor. İmamoğlu, “Burada olmaktan çok mutlu olan bir halkımız var. Aidiyet var ve paylaşma hissi yoğun. Kimseyi rencide etmiyoruz. 5 yılın sonunda burada hayat değişti artık İstanbul'un en nitelikli ilçelerinden birinde yaşıyoruz. Mutlu, huzurlu ve özgür bir kent burası. Gelecekte yaşam kalitesi daha da üst seviyede olacak” diyor.