Güncel
25 Mar 2019 11:32 Son Güncelleme: 25 Mar 2019 12:01

Esenler’in tarihi imar sorunu çözüldü

Esenler’de imara kapalı alanlarda kalan ve 16 bin 500 aileyi ilgilendiren tarihi imar sorunu kökünden çözüldü. Esenler Belediye Başkanı Göksu, “Konutlarımızı 14 ayda tamamlayarak teslim etmeyi hedefliyoruz” dedi

Esenler’in tarihi imar sorunu çözüldü

Esenler'in tarihi imar sorunu kökünden çözülüyor. Plan lejantında çeşitli sosyal donatılarda kaldığı için imara kapalı bulunan ve yaklaşık 1.5 milyon metrekareyi kapsayan ilçenin kangren olmuş sorunun çözümü için yürütülen çalışmalar meyvesini verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koordinasyonunda TOKİ tarafından yapılacak konutlar, yatay mimariyle inşa edilecek ve 6 katı geçemeyecek.

14 AYDA TAMAMLANACAK

Metris Kışlası Güney Proje Alanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin birinci etabının birinci bölgesindeki 531 konut yapılacak. Konutların temeli, 14 Mart'ta Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla düzenlenen törenle atıldı. Bölgedeki diğer konutların inşaatlarının da belli bir program çerçevesinde peş peşe inşa edileceğini söyleyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Konutlarımızı, inşaat ruhsatlarının alındığı tarihten başlamak üzere 14 ay içinde tamamlayarak hak sahiplerine teslim etmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. Yeni konutların yapılacağı bölgenin yaklaşık 72'sinin yeşil, eğitim, sosyo kültürel tesis, resmi tesis, dini tesis, rekreasyon, spor, yol vb. sosyal donatı alanı, yüzde 28'inin de konut alanı olarak ayrıldığının altını çizen Göksu, şunları anlattı: "Konutlar, içerisinde, çocuk oyun, mesire, yürüyüş ve spor, bisiklet yolu, hobi bahçeleri, gül bahçeleri, botanik parkları, mescid, gölet, restoran, kır kahvesi vb. aktivite alanları bulunan ve İstanbul'un en büyük millet bahçelerinden birisi olan 15 Temmuz Millet Bahçesi'nin hemen yanında bulunuyor."

SPOR VADİSİ YAPILACAK

Söz konusu arazide Spor Vadisi de yapılacak. Spor Vadisi'nde uluslararası standartlara uygun iki adet futbol sahası ile birlikte sporcu sağlık merkezi, fitness salonu, spa alanı, soyunma odaları, konferans salonu, spor müzesi, sporcu ve teknik ekip yatakhanesi, eğlenme ve dinlenme alanlarının yanı sıra otopark da yer alacak.

VATANDAŞA TALİH KUŞU KONDU 

EVLERI sosyal donatı alanlarında kaldığı için yıllardır herhangi bir imar işlemi yapamayan vatandaşların mağduriyetini çok iyi bildiğini söyleyen Tevfik Göksu, "Yıllardır bu durumda olan kardeşlerimizin problemini çözmek için uğraştım ve onlara hep sabretmeleri tavsiyesinde bulundum. Ve bugün onların başına talih kuşu kondu. Yıllardır mücadelesini verdiğim askeri alan tapularının belediyemize tahsis edilmesi ile 'çözülemez' denilen bu sorunu da kökünden çözdük" dedi. Yeni evlerine taşınan vatandaşların boşalttığı imara kapalı alandaki ev yerlerinin kesinlikle imara açılmayacağını söyleyen Göksu, "1.5 milyon metrekare bir alan açılacak ve büyük bir ferahlama yaşanacak" şeklinde konuştu.