Konut Haberleri
05 Kas 2012 15:11 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:07

‘Esenler, İstanbul’un Manhattan’ı olacak’

Esenler Belediyesi, Kentsel Dönüşüm kapsamında hazırladığı projede vatandaştan kat karşılığı aldığı arsalarda "İstanbul'un Manhattan'ını" yaratmayı hedefliyor.

‘Esenler, İstanbul’un Manhattan’ı olacak’

Başbakan’ın 7 milyon binanın elden geçirieceği Kentsel Dönüşüm Projesi’nin startını verdiği Esenler, 500 milyon liraya yepyeni bir yüze kavuşacak. Dev projede lüks konutlar, oteller, iş merkezleri ve hastaneler kurulacak.

Esenler’de hummalı bir çalışma sürüyor. Belediyeye bağlı 50 kişilik ‘kentsel dönüşüm danışmanı’ ekibi yıkım yapılacak konut sakinleriyle tek tek konuşup, projeleri anlatıyor. Deprem riskine karşı Havalimanı Mahallesi’nde 1.210, Tuna Mahallesi’nde 350 konut yıkılarak, yerlerine yüksek katlı akıllı binalar yapılacak. Esenler Belediye Başkanı Tefik Göksu, 60-70 bin lira maliyetle inşa edilecek dairelerin proje tamamlandığında 300 bin liradan alıcı bulacağını açıkladı. 

Sözleşme ve anlaşmaların büyük çoğunluğunu tamamladıklarını belirten Göksu, vatandaşların mağdur olmaması için yıkılacak yerlerdeki dükkan sahiplerine 1.000, konut sahiplerine ise aylık 500 lira kira yardımı yapacaklarını belirtti.

Göksu, “Oteller, iş merkezleri ve hastaneler kuracağız. Büyük yatırımcılar değer kazanan lokasyondaki Esenler için yarışıyor. Yatırımcıya ‘Al sana bedava arsa, iş merkezi, otel veya hastaneni yap, ama karşılığında bana bir yüksek katlı bina yapacaksın’ diyoruz. Sistem kendisini finanse edecek. Esenler, 2023’te İstanbul’un Manhattan’ı olacak. 15 yıl sonra Esenler’i ‘İşte bu’ denecek bir ilçe yapmayı hedefliyoruz.”

VATAN

Haberin tamamını okumak için linke tıklayın:

http://haber.gazetevatan.com/istanbulun-manhattani-oluyor/491205/2/Ekonomi#.UJea4W82bIw