Konut Haberleri
28 Eki 2020 10:23 Son Güncelleme: 28 Eki 2020 10:32

Ersin Tatar: KKTC'de konut satışlarının artmasını bekliyoruz

Seçim sonrası ilk resmi ziyaretini Türkiye'ye yapan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, gazetecilerle yaptığı görüşmede ülkenin ekonomik yapısıyla ilgili bilgiler paylaştı. Tatar, ülkede pandamı sürecini iyi yönettiklerini belirterek "Pandemiden sonra KKTC'de konut satışlarının artmasını bekliyoruz" dedi.

Ersin Tatar: KKTC'de konut satışlarının artmasını bekliyoruz

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye'de gazetecilerle yaptığı görüşmede ülkede pandemi sonrası konut satışlarının artmasını beklediklerini söyledi. 

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkı Erdoğan'ın daveti ile ilk resmi ziyaretini Ankara'ya yaptı. Kıbrıs'taki siyasi durumu ve KKTC'nin duruşunu detayları ile aktaran Ersin Tatar, ülkesindeki ekonomiyle alakalı bilgiler de paylaştı. 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar “KKTC’yi güçlendirmemiz lazım” dedi. Tatar, kurum ve kuruluşların alt yapısı, ekonomik yapısı ve halkın refahı için de yıllardır uğraştıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Çok mesafe katettik. Pandemi ve dövizin geldiği nokta bizi sıkıntıya soktu. Dünyanın her yerinde durum buna benzer. Turizm adası olan KKTC’de de, turizm faaliyetleri durma noktasında, diğer sektörler de bunun ekonomik etkisi altında. Keza eğitim sektörü de etkilendi. Ancak pandemiyi iyi yönettik, hem turizm hem de eğitim açısından umutluyum. Pandemiden sonra KKTC’deki konut satışlarının artmasını bekliyoruz.