Konut Haberleri
15 Şub 2017 17:34 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:00

Erdoğan'ın çağrısına uyuldu! Anadolu Yakası'nda 15 kat sınırı!

Anadolu yakasına kat sınırlaması geliyor. Kadıköy'de artık 15 kattan yüksek bina inşa edilemeyecek. Maltepe, Kartal, Pendik başta olmak üzere Anadolu Yakası'ndaki diğer ilçelere de sınırlama getirilmesi düşünülüyor...

Erdoğan'ın çağrısına uyuldu! Anadolu Yakası'nda 15 kat sınırı!
İstanbul'un birçok bölgesinde yükselen büyük binalara sınırlama geldi... Özellikle son zamanlarda gelişime açık olan ve yatırımcıların gözdesi haline gelen Anadolu Yakası Kadıköy'de çok katlı binalara artık izin yok.

Yatırımcıların göğü delen binalarına İBB Meclisi'nden Şubat ayı itibariyle 15 kat sınırlaması geldi. Böylece Kadıköy'de yüksekliğin serbest olduğu alanlarda 15 kattan yüksek bina inşa edilemeyecek.

Fikirtepe'yi kapsamıyor

Sınırlama nedeniyle bazı müteahhitlerin tepkisi ile karşılaşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, kat sınırlaması kararını olumlu bulduklarını açıklamıştı. İBB Meclisi'nde söz alan CHP'li Meclis üyeleri Ülkü Koçar ve Esin Hacıalioğlu pilot bölge olarak Kadıköy'de başlatılan uygulamanın diğer ilçelere de örnek olması temennisinde bulunarak, devamını beklediklerini dile getirdi.

Anadolu Yakasında birçok ilçeye sınırlama geliyor

AK Partili İmar Komisyonu Başkanı Hadi Diler ise, diğer ilçelerde de yükseklik sınırlaması için İmar Komisyonu'nda çalışma yürütüldüğünü söyleyerek "Şehir Planlama Müdürlüğü ile de görüşerek önümüzdeki günlerde nihai karar verilecektir" açıklamasında bulundu. Bahsi geçen ilçelerin Maltepe, Kartal, Pendik başta olmak üzere Anadolu yakasındaki ilçeler olduğu öğrenildi.