Ekonomi
05 Şub 2019 14:20 Son Güncelleme: 05 Şub 2019 14:29

Erdoğan'dan İş Bankası çıkışı: CHP'nin malı değil

Erdoğan konuşmasında, "İşbankası masada bunu unutmayın. Gazi Mustafa Kemal'in İş Bankası'nı CHP'ye değil, Hazine'ye tahsisi vardır. Bu İş Bankası Hazine'nin malı olacaktır" dedi.

Erdoğan'dan İş Bankası çıkışı: CHP'nin malı değil

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup konuşmasında, CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerinin Hazineye devredileceğini ifade etti. Erdoğan konuşmasında, "İşbankası masada bunu unutmayın. Gazi Mustafa Kemal'in İş Bankası'nı CHP'ye değil, Hazine'ye tahsisi vardır. Bu İş Bankası Hazine'nin malı olacaktır, bu parlamento bu kararı alacaktır. Niye milletin malı, Hazine'nin malı" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İş Bankası'na ilişkin sözlerinin tamamı şöyle:

"İş Bankası masada bunu unutmayın. Gazi Mustafa Kemal’in İş Bankası’nı CHP’ye değil, hazineye tahsisi vardır ve bu İş Bankası Hazine’nin malı olacaktır Allah’ın izniyle… Bu parlamento bu tarihi kararı da alacaktır Allah’ın izniyle… Ve milletin Hazinesi’ne İş Bankası, oradaki hissesiyle yüzde 28 devredilecektir. Niye? Milletin malı, Hazine’nin malı oraya gidecek. Efendim CHP oradan para almıyormuş. Doğru. Dört tane üyen orada yönetimde. Orada onlar ne iş yapıyor. Sadece ellerini mi kaldırıp indiriyorlar. Niçin indiriyorlar, ne yapıyorlar, bunların hepsini biliyoruz. Onun için buradaki o tarihi yanlışı da, o bütün yapılacak yolsuzluklarının önünü de biz keseceğiz."