Konut Haberleri
16 Eyl 2017 10:27 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:25

Erdoğan'dan flaş AKM açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merak konusu olan AKM ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 2 bin 500 kişilik opera binasının 2018'in sonuna doğru bitirileceğini dile getirdi.

Erdoğan'dan flaş AKM açıklaması!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mabeyn Köşkü'nde ortak canlı yayına katıldı. Erdoğan burada ekonomiden siyasete kadar birçok kou hakkında açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Atatürk Kültür Merkezi'ne de değindi. 

''2018 yılının sonunda bitirmeyi hedefliyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 bin 500 kişilik salona sahip olacak Atatürk Kültür Merkezi'ni 2018 yılının sonunda bitirmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye'de bizim şu anda tek Ankara Beştepe'deki kongre merkezimiz ama bunun dışında böyle bir kongre merkezimiz yoktu. Ankara'da eskiden 150-200 kişilik opera binası vardı. Atatürk Kültür Merkezi tam opera binası diyebileceğimiz bir bina değildi, yarı opera binasıydı. Şimdi biz Millet Evi'nin yanındaki yerimizi tam opera binasına benzer şekilde yaptık. Bunun için de mimarlarımıza dünyayı dolaşın, ona göre bunu yapalım dedik ve buna göre yapıldı'' dedi ve ekledi: ''Taksim'deki ise tam bir opera merkezi oluyor inşallah. Burası 3 balkonu olan 2 bin 500 kişiyi aynı anda alabilecek, çok amaçlı hizmet verebilecek. Sadece o opera gösterilerinin olacağı günlerde açılan değil, yıl boyu birçok hizmet verebilecek, küçük salonlarında değişik toplantıların yapılabileceği bir yer olacak. Dış cephe giydirmeleri ise hayranlık uyandıracak muhteşem bir eser. Bunun da lansmanını 2 ay içinde Ankara'daki Millet Evi'nde yapacağım. Ondan sonra inşaatını başlatacağız. Hazırlıklarımız bu konuda kararlı bir şekilde devam ediyor. Ben beğeneceğinizi umut ediyorum."

Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin soruya Erdoğan, "Son aşamalarda, ihalesi yapılacak. Şu anda zannediyorum hükümetimiz ihale hazırlıklarını yapıyor, ihaleye çıkılacak, adım atılacak" yanıtını verdi.