Güncel
18 Nis 2019 15:11 Son Güncelleme: 18 Nis 2019 15:19

Erdoğan'dan belediye çalışanlarına: Sizi memuriyetten mi atacaklar?

AK Parti'nin belediyeleri kaybetmesi sonrası Erdoğan belediye çalışanlarına seslendi: Sizi memuriyetten mi atacaklar? "Arkanızda kapı gibi Memur-Sen camiası var"

Erdoğan'dan belediye çalışanlarına: Sizi memuriyetten mi atacaklar?

Erdoğan'dan belediye çalışanlarına: Sizi memuriyetten mi atacaklar?
"Arkanızda kapı gibi Memur-Sen camiası var"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin kazanamadığı belediyelerde çalışanlara "Seni makamından mı alacak? Seni memurluktan mı atacak? Atamaz. 657 denen bu yasa sizi koruma altına almıştır" diyerek seslendi. Erdoğan, "Ben yürütmenin başıyım. Yasamanın başı ise şu anda yine genel başkanı olduğum partimin bir mensubu. Bir zulüm varsa bunun karşısında duracağız" ifadelerini kullandı.

Memur-Sen'in düzenlediği konferansta konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Seçimlerden sonra bazı belediyelerdeki gelişmelerden rahatsızlık duyma gibi ya da o bulundukları yerde mücadelelerini kararlı bir şekilde sürdüremeyenler sebebiyle Memur-Sen camiasının rahatsızlık duymaması gerekir. İnsanoğlu hem cahildir hem zalimdir. Bir yere kadar menfaatleriyle beraber hep yürür. Memur-Sen camiasının seçimler sebebiyle ortaya çıkan tabloda bulundukları yerlerde dimdik duracaklarına inanıyorum.

"Seni makamından mı alacak?"

Ha ne yapacak? Seni makamından mı alacak? Seni memurluktan mı atacak? Atamaz. 657 denen bu yasa sizi koruma altına almıştır. Bu ülkede bir hükümet var. Biz hiçbir zaman yapılacak bu zulümlere seyirci olmayız. Onun için de bütün yargı ve yürütme mekanizmalarını her halükarda başta Memur Sen olmak üzere yürütmek zorundayız. Ben yürütmenin başıyım. Yasamanın başı ise şu anda yine genel başkanı olduğum partimin bir mensubu. Bir zulüm varsa bunun karşısında duracağız.

Hadi bakalım sendikanı değiştir diyenlere karşı Memur-Sen’liler yerini korumalıdır.