Ekonomi
06 Oca 2020 11:03 Son Güncelleme: 06 Oca 2020 11:06

Erdoğan'dan Babacan'a ekonomi göndermesi: Talimatı IMF'den alıyordu

2008 ekonomik krizi olduğu zaman bir çıkış yaparak "Bu kriz bizi teğet geçer" dediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ali Babacan'ı işaret ederek "Şu anda parti kurma çalışması yapan bazı arkadaşlar, benim yanımda olanlar karşı çıkmışlardı. Çünkü talimatı IMF’den alıyorlardı" ifadelerini kullandı

Erdoğan'dan Babacan'a ekonomi göndermesi: Talimatı IMF'den alıyordu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN TÜRK – Kanal D ortak yayınında değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, ABD suikastı ile öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin kendini ispat eden isim olduğunu belirterek “Şu anda bir ülkenin bir devletin en üst kademesindeki bir komutanını tabii ki öldürmek herhalde karşılıksız bırakılmaz diye düşünüyorum” dedi.

ABD Başkanı Trump ile görüşmesinden 4-5 saat sonra olayın gerçekleştiğini belirten Erdoğan, Trump’a itidal çağrısında bulunduğunu söyledi.

“MİLLİ BÜTÇEYLE YAPABİLİRİZ”

Tartışmalı Kanal İstanbul projesine dair konuşan Erdoğan, “Milli bütçe ile yapabiliriz. Benim gönlümün arzu ettiği yap-işlet-devret sistemi ile bunu yapmaktır. Niye? Kasamızdan bir kuruş para çıkmaz.” ifadelerini kullandı.

ALİ BABACAN ÇIKIŞI

“2008 ekonomik krizi olduğu zaman ben o zaman bir çıkış yapmıştım, bu kriz bizi teğet geçer demiştim” şeklinde konuşan Erdoğan, Ali Babacan’ı işaret ederek “Şu anda parti kurma çalışması yapan bazı arkadaşlar, benim yanımda olanlar karşı çıkmışlardı. Çünkü talimatı IMF'den alıyorlardı” dedi.