Güncel
24 Mayıs 2018 11:08 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:49

Erdoğan'dan Atatürk Havalimanı sürprizi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk Havalimanı'nın millet bahçesi olacağını söyledi.

Erdoğan'dan Atatürk Havalimanı sürprizi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ekranlarında yayınlanan Cumhurbaşkanı Özel Yayını’nda 24 Haziran seçimlerini ve gündemi değerlendirdi.

 Erdoğan, beyannamedeki Atatürk Havalimanı’nın yerine yapılacak dev bir millet bahçesi olduğunu söyledi. Erdoğan'ın konuyla ilgili konuşmasında şu kısımlar öne çıktı: 

“Önemli ipucu vereyim bunu kimseden duymamışsınızdır. O da şu, biz çevreciyiz. Bugüne kadar biz diktiğimiz ağaçlarla milyarlarca ağaçlarla nam salmış bir iktidarız. Şimdi yeni bir adım daha atacağız. Bazı illerimizde millet bahçeleri kuracağız. Örneğin Konya stadının yerine biz orada bir millet bahçesi, Eskişehir’in eski stadın olduğu yere biz millet bahçesi. İstanbul, en büyük müjde bu belki acele ettim ama söylemem lazım.

BURADA YOĞUN ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK

İnşallah havalimanının olduğu yere biz millet bahçesi yapacağız. Atatürk Havalimanı var ya millet bahçesi olacak. Mevcut havalimanını dev millet bahçesi haline getirmek suretiyle artık şehrin merkezinde millet bahçesi olsun. Müjde, İngiltere’nin şuranın şöyle bahçeleri var bizim de var diyeceğiz. 29 Ekim’deki açılışla birlikte burada yoğun çalışmalar başlayacak. Ankara’da eski statların yeni statlara dönüşmesiyle elimizdeki büyük alanları buna dönüştüreceğiz. İstanbul’da ilginç olan yerlerden bir tanesi de Maslak’ta alan var. Orasını da yine millet bahçesine dönüştürelim istiyoruz. Bunlara ihtiyaç var. Hep beton hep beton. Bu müjdeler fena değil.” 

Erdoğan konuşmasının bir bölümünü de Türkiye'nin mega projesi Kanal İstanbul'a ayırarak şöyle devam etti: 

KANAL İSTANBUL'DA GECİKTİK


Kanal İstanbul maalesef gecikti o, verilmiş sözümüzdü gecikti o. Kanal İstanbul ila beraber her iki yanda adeta yeni şehirler kuracağız. Yeni havalimanın yakın mesafesine 10 binlik konutlu bir yer koyuyoruz ki oradaki personeli gidip gelirken zora sokmayalım.