Politika
16 Kas 2020 08:00 Son Güncelleme: 16 Kas 2020 09:22

Erdoğan'dan açıkladı! KKTC Cumhurbaşkanlığı yeni binası Türkiye tarafından yapılacak

KKTC'nin 37. Kuruluş Yıldönümü ve Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC için müjdeli haberler verdi. Bunlardan biri de KKTC Cumhurbaşkanlığı için yeni bina yapılması...

Erdoğan'dan açıkladı! KKTC Cumhurbaşkanlığı yeni binası Türkiye tarafından yapılacak

Türkiye, KKTC Cumhurbaşkanlığı için yeni bir bina yapacak. 'nin 37. Kuruluş Yıldönümü ve Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC için müjdeli haberler verdi.

Kutlamalara Türkiye'den Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde devletin zirvesi tam kadro katıldı. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin de yer aldığı kutlamalarda Türkiye'den bakanlar, kuvvet komutanları ve bazı eski bakanlar da yer aldı. 

Türkiye'nin dünyaya güçlü mesaj verdiği KKTC Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ardından 'Maraş pikniği' yapıldı, Lefkoşa Acil Müdahale Hastanesi açıldı. Türkiye'nin yaptırdığı 100 yataklı pandemi tedavisinde hizmet verecek olan hastanenin açılışında konuşan Erdoğan, KKTC için yeni müjdeli haberler verdi. 

Türkiye'nin daima KKTC'nin yanında olacağını destek vereceğini vurgulayan Erdoğan, 500 yataklı yeni bir hastane yapılacağının müjdesini verdi. Erdoğan KKTC'ye deniz altından doğalgaz ulaştırılacağını ve elektrik kabloları ile enerji iletileceğini de açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diğer müjdeli haberi ise KKTC Cumhurbaşkanlığı için yeni bina yapılması işiydi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a 5 dönümlük arazi bulmasını söylediğini anlatarak şöyle devam etti: 

"Önümüzdeki zorluklara rağmen Kıbrıs Türk halkının hayat kalitesini daha da üst düzeye çıkaracak imkana ve iradeye sahibiz. Yeni bir adım, sayın Tatar'a söyledim, uygun bir yerde 5 dönüm bir arazi temin etmek suretiyle Cumhurbaşkanlığı makamını da orada süratle inşa edelim Cumhurbaşkanlığı makamını da oraya taşıyalım. Zira bu tür makamlar farklı ülkelerin bakışını da değiştirir. Ana vatan ve garantör Türkiye, KKTC'nin ve Kıbrıs Türk halkının yanında olacaktır. Kendi canımızdan bir parça olarak gördüğümüz Kıbrıs Türkleriyle güçlü ve müreffeh bir ortak gelecek kurmak için çok çalışacağız."