Güncel
07 Mayıs 2019 12:55 Son Güncelleme: 07 Mayıs 2019 13:00

Erdoğan, TÜSİAD'a çıkıştı: Haddini bilecekler

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin TBMM’deki grup toplantısında İstanbul’daki yerel seçimde “15 bin seçmenin iradesinin alenen gasp edildiğini” söyledi.

Erdoğan, TÜSİAD'a çıkıştı: Haddini bilecekler

İptal edilen oyların sayımıyla aradaki farkın neredeyse yarı yarıya azalmamış olması durumunda meselenin buralara kadar gelmeyeceğini belirten Erdoğan “Biz bu yapılanların hesabını milli irade hırsızlarından sormazsak milletimiz bizden hesap sorar” ifadelerini kullandı.

Sadece iptal oylarının sayımı ve tutanakların düzeltilmesiyle böylesi büyük bir oy sayısının ortaya çıkması dahi içimize kurt düşürmeye yetmiştir” diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“62 bin sandık görevlisinden 20 bine yakınının kanuna rağmen banka ve özel okul çalışanlarının arasından seçilmiş olması şüphelerimizi daha da artırdı. İBB Başkanlığı seçimlerinde organize bir yolsuzluk, tam kanunsuzluk ve usulsüzlük olduğuna inanıyoruz.

İptal edilen oyların çoğunun AK Parti’ye çıkması ve görevlilerinin neredeyse üçte birinin kanuna aykırı bir şekilde atanmış olması bunu gösteriyor.

AK Parti’nin sandıktan çıkan sonucu kabullenmemek gibi bir durumu olamaz. AK Parti aynı şekilde az oy farkla kazanmış olsaydı her gün ensemizde boza pişiriyorlardı.

“YSK hem bizim hem diğer partilerin temsilcilerini dinlemiş, belgeleri incelemiş ve kararını ortaya koymuştur. YSK tam tersi bir karar vermiş olsaydı biz yine buna uyacaktık.

Bazı işadamı grupları dünkü bu karardan sonra garip garip açıklamalar yapıyorlar. Bundan sonra da bizler bu tavırlarınızla ülkemizin geleceğine yönelik bir normalleşmeyi konuştuğumuz süreçte böyle bir açıklamayı yaparsanız bunlar normalleşmeyi getirmez. Yanlış yapıyorsunuz, önce herkes haddini bilecek. Herkes işini yapacak. Ekonomiyle mi uğraşıyorsun, iş adamı mısın, işini yap. Müdahale maiyetinde açıklamalar yaparsanız sizin de nerede olduğunuzu, nereye oturduğunuzu gösteriyor. Buna göre bizim de size bakışımız değişecektir."

31 Mart yerel seçim sonuçları açıklanmadan evvel vurgulamış olduğumuz gibi, kapsamlı bir ekonomik ve demokratik reform gündemine odaklanmamız gereken bu dönemde, seçim ortamına geri dönmek kaygı vericidir.

Dün YSK'nın kararının ardından TÜSİAD bir açıklama yapmıştı.

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu seçimde gördüğümüz yasal aksaklıkların tekrarlanmaması için gereken hukuki adımları atacağız.

“Ekonomimizin güvenliğini en az sınırlarımızın güvenliği kadar önemli görüyoruz. Ülkemizi küresel bir senaryo doğrultusunda yeniden dizayn etmek isteyen bir projeyle karşı karşıya olduğumuz su götürmez bir gerçek.

“Ekonomimize yönelik sabotajlar artıyor. 15 Temmuz gecesine kadar gayet iyi giden göstergelerin birden bire allak bullak olmasını tek başına ülkemizin ekonomisiyle açıklayamayız.

“Peki ne yapacağız? Sınırlarımıza dayanan, kentlerimizi kana bulayan teröristlere karşı ne yaptıysak onu yapacağız.”