Güncel
23 Tem 2020 09:48 Son Güncelleme: 23 Tem 2020 09:58

Erdoğan ile İmamoğlu arasında 'fayton' görüşmesi

Adalar’daki ulaşım sorunu, İmamoğlu Ankara’da Soylu’yla görüşürken Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yapılan sürpriz telefon konuşmasıyla çözüldü.

Erdoğan ile İmamoğlu arasında 'fayton' görüşmesi

Adalar'da faytonların yasaklanmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yurtdışından getirtilen ancak Adalar Kaymakamlığı tarafından izin başvuruları reddedilen 60 elektrikli araçla ilgili kriz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devreye girmesiyle sona erdi.

'Cumhurbaşkanı konuşacak'

Hürriyet'ten Fatma Aksu'un haberine göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuyu çözmek için pazartesi günü Ankara’ya giderek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla görüştü. Görüşme sırasında sürpriz bir gelişme yaşandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu elinde telefon “Sayın Cumhurbaşkanı konuşacak” diyerek herkesin duyması için diafonu açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İmamoğlu’na “Oldu bu iş, mesele çözüldü” dedi.

Teşekkür etti

İmamoğlu da telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanı’na bu konuyla ilgilendiği için teşekkürlerini iletti. 10 dakika süren sohbet sonrasında karşılıklı iyi niyet dilekleriyle telefon kapatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çözüme yönelik talimatı doğrultusunda, taraflar ertesi gün detayları görüştü. Bu görüşmeler sonrasında, Adalar’da önümüzdeki hafta elektrikli faytonların yolcu taşımaya başlaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İBB Başkanı İmamoğlu, en son 11 Eylül 2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yüz yüze görüşmüşlerdi. Bu telefon görüşmesi, o tarihten bu yana Erdoğan ile İmamoğlu arasındaki ilk diyalog oldu.

ETİKETLER
#erdoğan #imamoğlu