Ekonomi
18 Nis 2015 16:05 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:35

Erdoğan giymişti, şimdi yok satıyor

Dünyanın 2. büyük fuarı AYMOD’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kramponlar yoğun ilgi görüyor.

Erdoğan giymişti, şimdi yok satıyor
Kendi kulvarında dünyanın 2. büyük fuarı olan İstanbul Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı AYMOD, CNR Expo Yeşilköy’de devam ediyor. Fuarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kramponlar yoğun ilgi görüyor.


Haber7'de yer alan habere göre, Erdoğan’ın giyerek 3 gol attığı ayakkabıyı üreten Lig  firmanın sahibi Berke İçten ''7 ay gibi kısa bir sürede 20 bin satış yaptık'' dedi. TASD Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Lig  firmasının sahibi Berke İçten lobilerde uzun zamandır Türkiye’nin spor ayakkabı üretimi olmadığının tartışıldığını aktararak ''İthalata getirilen ek vergilerden sonra spor ayakkabı üretiminin büyük bir bölümünü elinde bulunduran Çin’e rakip olduk. ‘Türkiye’de futbol ve spor ayakkabılar üretilmiyor’ söylemlerinin de etkisiyle yüksek teknoloji ile spor ayakkabı üretimine başladık'' dedi.

En ileri teknoloji ile ürettikleri ilk kramponu Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a hediye ettiklerini anlatan İçten ''Cumhurbaşkanımız bizi kırmadı kramponu giydi ve bu kramponla 3 gol attı'' dedi. Berke İçten, halk arasında Erdoğan ayakkabısı diye adlandırılan kramponlarda 7 ayda 20 bin üzerinde satış gerçekleştirdiklerini söyledi.

CNR EXPO Yeşilköy’de, 18 Nisan'a kadar açık kalacak AYMOD Fuarı’nda 'Erdoğan kramponları'na Libya, Irak, Balkan ülkeleri ve yerli müşterilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten İçten, sektörle ilgili de şu değerlendirmelerde bulundu:

''İthalata getirilen ek vergilerden sonra sektörün önemli yatırımları oldu. Muya ve Bayrak firmaları ileri teknoloji taban üretimi için fabrika kurdular. Amasya’da 16 bin çift kapasiteli, Şanlıurfa’da 20 bin çift kapasiteli üretim mekanizmalı fabrika kuruldu. Bu fabrikalar bölgedeki 100 bin kişiye istihdam sağlayacak.''

'KISA ZAMAN ÇİN'E RAKİP OLDU'

İçten, çok sayıda firmanın bu yılın başında 1 bantla üretime başladığını kısa zamanda bantlarını 4’e çıkardıklarını belirterek, ''Daha yolun başındayız.  2 yıl içerisinde iç piyasadaki tüm ayakkabılar yerli olacak. 1 milyar dolar ithalatı olan sektör, yılın ilk 3 ayında ithalatını 120 milyon dolar aşağıya çekti. Kısa zamanda Çin'e rakip olduk.  Dünyaca ünlü markalar bizden ayakkabı almak için talepte bulunuyor.  Avrupa’dan da yoğun talep var. Bu gelişmelerin ihracata olan katkılarını da 6 ay içinde göreceğiz'' diye konuştu.