Konut Haberleri
06 Kas 2017 14:02 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:32

Erdoğan açıkladı! Taksim yayalaştırılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKM'nin tanıtım toplantısında başka bir projenin de müjdesini verdi. Erdoğan, Taksim için yayalaştırma çalışmalarının başlayacağını dile getirdi. Bu çalışma ile yeni AKM binasının önünde araç trafiği engellenmiş olacak.

Erdoğan açıkladı! Taksim yayalaştırılacak!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Atatürk Kültür Merkezi binasının yeni projesini açıkladuı. Bir süredir atıl durumda bulunan AKM binası, yapılacak olan değişikliklerle dünyanın sayılı yapıları arasında yer alacak. 

Cumhurbaşkanın Recep Tayyip Erdoğan, AKM'nin tanıtım btoplantısında yaptığı açıklama ile yeriğne yapılacak olan opera binasının 2019'un ilk çeyreğinde açılacağını dile getirdi.

Erdoğan, toplantıda Taksim'i etkileyecek olan başka bir projeyi de açıklaldı. 

Taksim yayalaştırılacak...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Taksim meydanında inşallah araçları da görmeyeceğiz. Gümüşsuyu'ndan geliş ve araçlar yerin altından Mete Caddesi'nden Taşkışla'ya doğru devam edecek. Atatürk Kültür Merkezi'nin önünde bir araç trafiği görmeyeceksiniz. Aynı şekilde Marmara Oteli'nin önünde de bir araç görmeyeceksiniz. Tamamen yayalaştırılacak. Yeni peyzaj düzenlemeleri ile birlikte meydana farklı bir zenginlik gelecek. Bayrağımızın o ekrana yayılışını gördünüz. Şimdi 2 bin 500 kişi içeride programları izleyecek ama bunun dışında da, dışarıda dev ekranlarda halkımız icabında çimlerin üzerinde veya ayakta oraları izleme imkanı bulacak. Dünyada gelişmiş ülkeler meydanlarıyla meşhur. Hepsinin kendine has dev ekranları. Bizim maalesef bu tür meydanlarımız hep yok edildi, yok oldu. Taksim inşallah yeniden o özelliğine kavuşacak'' ifadelerinde bulundu.