Konut Haberleri
13 Tem 2017 15:54 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:17

En yüksek teklifi Özak ortaklığı verdi!

TOKİ'nin Kağıthane'de bulunan arsasının ihalesi görüldü. İhaleye 14 firma katıldı. En yüksek teklifi 500 milyon dolar bütçeyle Özak GYO-İnt-Er Yapı verdi.

En yüksek teklifi Özak ortaklığı verdi!
TOKİ'nin İstanbul Kağıthane Arıcılar Mahallesi’nde bulunan 22.491,98 metrekarelik arsasının gelir paylaşımı modeliyle ihalesinin ilk oturumu, İstanbul Hizmet Binasında gerçekleştirildi.

14 firmanın katıldığı ilk oturumda en yüksek teklif Özak G.Y.O. A.Ş. & İnt-Er Yapı İnş. Turz. San. ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı'ndan geldi.

Gelecek hafta yapılacak ikinci oturumun ardından ihaleyi kazanan firma belirlenecek.

"Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı" modeli ile yapılan ihaleyi kazanan firma, arsa üzerinde konut ve ticaret alanı projesi geliştirecek. Sosyal donatı alanlarının da olacağı projenin ayrıntıları ihale sonuçlandıktan sonra belirlenecek.

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, yaptığı açıklamada, arsa satışının ikinci oturumda sonuçlanacağını bildirdi.

İhalenin ilk oturumunda, katılımcı firmalardan teklifleri aldıklarını anımsatan Turan, "Teknik ve mali değerlendirmelerin tamamlanmasına müteakip, İdaremizce belirlenecek tarihte ihalenin ikinci oturumu yapılacak. Arsayı alan şirket, arsa üzerinde proje geliştirecek, elde ettiği gelirin satışta belirlenen oranını da arsa payı olarak TOKİ'ye verecek." dedi.

ÖZAK-İNTER ORTAKLIĞI'NDAN 500 MİLYON LİRALIK TEKLİF!

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Halkalı-Küçükçekmece adresinde gerçekleştirilen ve yoğun katılım görülen ihaleye toplam 14 firma tekliflerini sundu

3 aşamada yapılacak olan ihalenin bugün düzenlenen 1. aşamasında firmalar kıyasıya yarıştı. İhalede Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve İnter Yapı İş Ortaklığı en yüksek teklifi verdi.

Ortaklık; arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak 500 milyon lira önerirken, şirket payı toplam geliri olarak ise bu rakamın yüzde yüzde 30'una karşılık gelen 150 milyon lirayı TOKİ'ye teklif etti.

İstanbul'un Kağıthane ilçesi Merkez (Arıcılar) Mahallesi'nde yer alan söz konusu arsa 7755 Ada, 4 Parsel, 7756 Ada, 2 Parsel, 7756 Ada, 3 Parsel üzerinde bulunuyor. Ticaret+konut alanı fonksiyona sahip olan arsaların toplam yüzölçümü 22 bin 491 metrekare, emsale esas inşaat alanı 40 bin 485 metrekare büyüklüğüne sahip. Emsali ise 1,80 metre olarak belirlendi. Yani arsa üzerinde ticaret+konut+cami ve park alanından oluşan karma bir proje yapılabilecek.

Arsanın 7756 Ada, 4 Parsel'ine de 803 metrekarelik cami alanı, 531 metrekarelik park alanı yapılması planlanıyor. Söz konusu işin süresinin işe başlama tarihinden itibaren 1265 takvim gününde tamamlanması öngörülüyor.