Konut Haberleri
25 Oca 2018 10:04 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:38

En uygun konut kredisini hangi banka veriyor?

Ev almak isteyenlerin büyük bir merakla beklediği konut kredi faizleri yeni yıla girilmesiyle birlikte ne yazık ki yüksek seyrini devam ettiriyor. Konut almak isteyenler için ‘en düşük kredi faizini hangi banka veriyor?’ sorusunu sizler için araştırdık.

En uygun konut kredisini hangi banka veriyor?
Türkiye’de konut sektörünü doğrudan etkileyen en önemli unsurların başında gelen kredi faiz oranları hala oldukça yüksek seviyelerde. Yüksek faizler nedeniyle birçok insan elinde yeterli miktarda peşinat bulunmasına rağmen arzu ettiği konutları satın alamıyor.

SEKTÖR DÜŞÜK FAİZ İSTİYOR

İnşaat sektörünün önemli temsilcileri sık sık konut kredi faizlerinin düşürülmesi yönünde açıklamalar yaparken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu konudaki net tavrını her konuşmasında dile getiriyor. Peki ‘konut kredisi kullanmak isteyenler için şu an en avantajlı banka hangisi’ diyorsanız işte bu sorunun cevabı…

İŞTE BANKALAR VE FAİZ ORANLARI

Emlakkulisi’nde yer alan bir habere göre; en düşük 5 yıllık konut kredisi faizi yüzde 1,10 ile Albaraka Türk ile Türkiye Finans'ta. QNB Finansbank da 5 yıl için yüzde 1,11 faiz oranı ile kredi veriyor. Bankanın 10 yıllık faiz oranı da yüzde 1,11. En düşük 10 yıllık konut kredisi faiz oranını ise QNB Finansbank veriyor. Ziraat Bankası 10 yıl için yüzde 1,13, Akbank yüzde 1,14, Albaraka Türk yüzde 1,15, Yapı Kredi ise yüzde 1,17 faiz oranı uyguluyor.