Güncel
09 Nis 2019 12:49 Son Güncelleme: 09 Nis 2019 12:53

En uygun konut kredi faizi hangi bankada?

2018 Ekim ayında yüzde 2.68’e ulaştıktan sonra yaklaşık beş ay boyunca düşüş trendinde olan konut kredi faiz oranlarında yeniden bir hareketlenme yaşandı. 

En uygun konut kredi faizi hangi bankada?

Mart ayının son günleri itibariyle artmaya başlayan konut kredisi oranları seçimin ardından hızlanarak devam ediyor. 31 Mart yerel seçimlerin sona ermesiyle birlikte binlerce vatandaş gözlerini konut kredi faiz oranlarına çevirdiler. Kamu bankalarının geçtiğimiz ay uygulamaya başladıkları kredi faiz indirim kampanyası devam ediyor. 

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI NE KADAR? 

Ziraat Bankası, VakıfBank ve HalkBank kampanyalı konut kredilerine yüzde 1.28 faiz oranı kullandırıyor. Ayrıca İş Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Ziraat Bankası, VakıfBank, HalkBank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankası firma katkı paylı konut kredisi kampanyasına devam ediyor. Bankalar anlaşmalı konut projelerinde yüzde 0.98 konut kredisi faiz oranı üzerinde kredi kullandırıyor. 

EN UYGUN KONUT KREDİSİ HANGİ BANKADA?

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank konut kredisi için yüzde 1.28 faiz uygulayarak en avantajlı konut kredisi veren bankaların başında yer alıyor. 120 aya varan vade fırsatıyla 100 bin TL tutarında kredi çekildiğinde bankaya vade süresi boyunca ödemeniz gereken toplam maliyet tutarı 197.535 TL'ye tekabül ediyor. 120 ay vadeli konut kredisinde aylık taksit tutarı ise 1635 TL'ye denk geliyor.