Konut Haberleri
17 Haz 2014 10:01 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:15

‘En iyi’ mimari tasarıma Venedik seyahati ödülü

Derece alan proje sahipleri, 14. Uluslararası Mimarlık Bienali’ne seyahat ödülü kazanacak. Kazananlar 3 gün süreyle Bienali ziyaret edecek ve jüri üyeleri ile birlikte Venedik kentinde mimarlık deneyimlerinin paylaşılacağı bir gezi yapacak.

‘En iyi’ mimari tasarıma Venedik seyahati ödülü
Türk Ytong, birçok başarılı projeye imza attığı ‘Ytong Akademi’ çatısı altında, ‘Kültürel Süreklilik Aracı Olarak Mimarlık’ konulu 2014 Ytong Mimari Fikir Yarışması’nı başlatıyor. Türk Ytong fikir yarışması, bilgiye kapı açan, kültürel ve yaratıcı endüstrileri destekleyen, dönüşüm sürecinde kültürel ortamı ve mimarlığın temel alanlarını sahiplenen öncülüğüyle, geçmişten bugüne, bugünden geleceğe mimarlığın özgün temellerini ortaya çıkarmayı ve bu konuya dikkat çekmeyi hedefliyor.

Bienale katılacaklar
Yarışmanın tüm süreçleri dijital bir platform üzerinden yürütülecek ve her türlü medya türünden sunuma açık olacak. Sınırlayıcı bir yer tarifi yapılmayan yarışmada, katılımcılar isterse bir mekân, bir sokak, bir meydan vs. ele alarak yarışma konusunu yorumlayabilecek ya da fikirlerini kavramsal biçimde ele alabilecek.

Derece alan proje sahipleri, 14. Uluslararası Mimarlık Bienali’ne seyahat ödülü kazanacak.  Kazananlar 3 gün süreyle Bienali ziyaret edecek ve jüri üyeleri ile birlikte Venedik kentinde mimarlık deneyimlerinin paylaşılacağı bir gezi yapacak.