Konut Haberleri
11 Mayıs 2016 09:20 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:18

En fazla konut satışı Araplara yapılıyor

Türkiye'de yatırım yapan yabancılar arasında birinci sırayı alan Araplar, bu yılda konut alımında yine birinci sırada olacak...

En fazla konut satışı Araplara yapılıyor
Türkiye'de gelişen gayrimenkul sektörüne yabancıların ilgisi büyük. Türkiye'de yatırım yapan yabancılar arasında birinci sırada olan Araplar konut alımında birinciliği bırakmıyor. 

Türk gayrimenkul sektörüne olan güven sebebiyle Körfez'e gayrimenkul satışında rekor kırılacağını belriten Proje Beyaz Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, Nisan ayı başında Hilton Convention Center’da yapılan fuarın bu düşünceleri güçlendirdiğini,  Türkiye’de veya yurt dışında düzenlenen tüm fuarlarda Türk gayrimenkul sektörüne yoğun talep olduğunu belirtti.

Türkiye’de 2016 yılında rekor satışlar gerçekleştirileceğini ve bunda en büyük payın da Arap müşterinin olacağını belirten Murat Uzun, Arapların yerleşmek için konut almak istediğini, ayrıca Arap müşterilerin sadece konut değil aynı zamnda yaşam koçluğu da talep ettiklerini, bu kapsamda evi satın aldıktan sonra kendi yaşam tarzlarına uygun olarak döşenmesi ve Türkiye’deki yaşantıları ile ilgili ilk adımları nasıl atılabilecekleri konusunda da hizmet sunduklarını açıkladı.

Araba satın almadan çocukları için dil kurslarına kadar yardımcı olarak tam hizmet verdiklerinin altını çizen Murat Uzun, ilginç de olsa Arapların Türk kültürüne adapte olarak yaşamak istediklerini ayrıca yakıda AB'de serbest dolaşım hakkı kazanacak olan Türkiye'de yer almak istediklerini söyledi.

Gayrimenkul sektörünün artık Araplar ile anılmaya başladığını da belirten Murat Uzun, talep ve ilginin büyük olduğunu, Arapların ilgisinin Avrupa'dan Türkiye'ye yöneldiğini, Araplar için son 15 yıldır Türkiye'nin moda olduğunu ancak Türkiye olarak mevcut ilgiye yetişmenin mümkün olmadığını bu sebeple de talebin karşılanması için devletin bazı kararlar alması gerektiğini, KDV iadesi ve mütekabiliyet yasası kapsamında oturma izni hatta konut alana vatandaşlık verilmesi gibi konuların düzenlenmesi gerektiğini savundu.