Ekonomi
18 Eyl 2017 15:28 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:26

En büyük pay eğitime!

Okullarda ilk ders zili bugün çaldı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, kaliteli öğretim için derslik başına öğrenci sayısını 24'e düşürdüklerini belirtti. Yılmaz ayrıca bütçedeki en büyük payı eğitime ayırdıklarının altını çizdi.

En büyük pay eğitime!
Milkyonlarca öğrenci bugün ders başı yaptı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, kaliteli eğitim için ilköğretimde derslik başına öğrenci sayısını 24'e düşürdüklerini bildirdi.

En büyük pay eğitime

Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla Şanlıurfa'daki Hacı Abdullah Özdemir Ortaokulunda 2017-2018 eğitim öğretim yılının açılışı nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Eğitimde fırsat eşitliği yakalamak istediklerini, bu yüzden bütçedeki en büyük payı eğitime ayırdıklarını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Kaliteli eğitim için ilköğretimde derslik başına öğrenci sayısını 24'e düşürdük. Eğitimi teknolojiyle buluşturduk. Müfredatı yenileme çalışmasına başladık. Bu yıl 5 yaş için okul öncesini genişletiyoruz. Bu yıl bu alandaki oranımızı artırmak istiyoruz. Bu yıl ilk defa okul öncesi çocukların tüm eğitim masraflarını pilot illerde biz karşılayacağız."