Konut Haberleri
07 Kas 2014 08:29 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:06

En büyük patron Acun Patron!

Türkiye’de girişimcilik alanındaki en büyük etkinlik olan G3 Forum başlıyor. Bu yılki forumda, ‘Nasıl başardığını’ anlatacak girişimci olarak Acun Ilıcalı seçildi.

En büyük patron Acun Patron!
Etkinlik 18 Kasım’da İstanbul Suada’da yapılacak. TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, G3 Platform Başkanı Gülden Yılmaz, Vodafone Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Başkanı Ender Buruk ve TEB Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi’nin de aralarında bulunduğu G3 Forum Danışma Kurulu etkinlik öncesinde bir araya geldi.

Gençler bomba gibi...
Ali Sabancı
girişimciliğin nasıl kritik bir önemde olduğunu şu sözlerle anlattı: “Türkiye’de yılda 800 bin genç iş için pazara çıkıyor. Genç nüfus avantaj gibi görünüyor, ama bu gençlere iş bulamazsak, genç nüfusumuz patlamaya hazır bir bomba gibi duruyor.”

Bu yılki forumda, ‘Nasıl başardığını’ anlatacak girişimci olarak Acun Ilıcalı seçildi. Sabancı bu tercihin nedenlerini şöyle anlattı: “16 yıl önce, ‘Acun Firar’da programını yapıyordu. Bir şimdiye, bir 16 yıl öncesine bakıyorsunuz, aynı insan mı diyorsunuz. Nereden, nereye. Amacımız girişimci adaylarına ‘Bak Acun bile yapmış, ben de yapabilirim’ dedirtmek. Çünkü onun o günkü şartları birçoğumuzun bugünkü şartlarıyla aynı. ABD’den bir konuşmacı getirsek, ‘girişimci olması için bütün imkanları zaten var’ denecekti. Başarı öyküleri gençken ne kadar sıradan hayatlar olarak başlarsa o kadar çarpıcı oluyor. ”

Şahin misin, kaplan mı?
G3 Forum’un bu yılki ana teması ‘Yırtıcı Fikirler’. Konuyla ilgili bilgi veren G3 Platform Başkanı Gülden Yılmaz, “Katılımcılara, bu yıl 90 kişilik mentor grubuyla geniş bir iletişim ağı oluşturma imkanı sağladık” dedi. G3 Forum’un bu yılki sloganının ‘Yırtıcı Fikirler’ olduğunu aktaran Yılmaz, “Katılımcılara ‘kaplan gibi cesur musun, kurt gibi cin fikirli misin, şahin gibi ileri görüşlü müsün, baykuş gibi bilge misin?’ diye soracağız. Katılımcılarımız da, yuvarlak masalarda mentorlarımıza hukuktan yatırıma kadar soru soracak” dedi.