Fuar
03 Eyl 2013 15:39 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:34

En büyük doğal taş fuarı'na Türkiye'den 96 firma katılıyor

Dünyanın en büyük doğal taş üreticilerini bir araya getiren 48. Marmomacc International Trade Fair for Stone Design and Technology Fuarı, 25 – 28 Eylül 2013 tarihleri arasında İtalya'nın Verona şehrinde düzenleniyor

En büyük doğal taş fuarı'na Türkiye'den 96 firma katılıyor
Tasarımın kalbinin attığı İtalya, doğal taş sektörünün en önemli buluşmasına ev sahipliği yapıyor. Dünyanın en büyük doğal taş üreticilerini bir araya getiren 48. Marmomacc International Trade Fair for Stone Design and Technology Fuarı,  25 – 28 Eylül 2013 tarihleri arasında İtalya’nın Verona şehrinde düzenleniyor. 96 Türk firmasının katılacağı fuarda İMİB, Türk doğal taş sektörünün tasarımdaki iddiasını ortaya koymak için Thus Spoke the Marble sergisinin eserlerini de taşıyor. 
 
Dünya doğal taş sektöründe, tasarımla adını duyurmayı hedefleyen Türk doğal taş sektörü, tasarım dendiğinde akla ilk gelen ülke olan İtalya’ya çıkarma yapıyor. Doğal taş sektörünün en eski ve en büyük buluşmalarından biri olan Marmomacc International Trade Fair for Stone Design and Technology Fuarı’na bu yıl Türkiye’den 96 firma katılıyor. İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nin (İMİB), bu yıl dördüncü kez milli katılım organizasyonunu gerçekleştireceği Marmomacc Fuarı’nda Türk firmaları bin 500 metrekarelik alanda, ülkemizi temsil edecek. İMİB bu yıl fuara Milano Tasarım Haftası için özel olarak tasarlanan Thus Spoke the Marble (Ve Mermer Dedi ki) sergisinin eserlerini de taşıyor. 
 
Küresel rekabette, farklılaşmak için tasarıma yatırım yapan İMİB, Marmomacc Fuarı’nda Türk doğal taşlarının zenginliğini tasarım eserlerle anlatacak. Mermerin “hikâye anlatıcı” rolünü üstlendiği Thus Spoke the Marble sergiler dizisinin ilki olan The Journey Alters You (Yol Seni Değiştirir) ve ikincisi Bathing in Light (Işıkla Yıkanmak)’ta yer alan çok değerli Türk ve uluslararası sanatçıların eserlerinin bir kısmı Marmomacc Fuarı’nda sergilenecek. Sergilenecek eserler arasında; Massimiliano Fuksas’ın  “Asia”, Mathieu Lehanneur’un “Liquid Marble” ve Dice Kayek’in “Nebula” ve Demirden Design’ın  “Şölen Masası” yer alıyor. 
Marmomacc Fuarı’nın köklü ve sektör için önemli bir organizasyon olduğuna dikkat çeken İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özer şunları söyledi: “İMİB olarak fuara 2010 yılından itibaren milli katılım organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Bu yıl 41’i İMİB’in milli katılım organizasyonuyla olmak üzere toplam 96 firma fuara katılıyor. İMİB olarak bu yıl fuara oldukça iyi hazırlandık. Türk doğal taşlarını daha iyi tanıtabilmek için Milano’da sergilediğimiz ‘Thus Spoke The Marble’ sergilerinin eserlerini Marmomacc Fuarı’na taşıyoruz. İMİB olarak inanıyoruz ki, doğal taş sektöründe gelecek tasarıma yatırım yapmaktan geçiyor. Katma değerli ürünler üretmek ve Anadolu mermerinin eşsizliğini gösterebilmek için tasarımın gücünü kullanmamız gerekiyor. Bugün yaptığımız bu yatırımlar sektörümüzün gelecek 20-30 yılı için son derece önemli. Bu nedenle Milano Tasarım Haftası için özel hazırlanan ‘Thus Spoke The Marble’ sergilerinde yer alan 4 önemli eserle fuarda yer alacağız. Marmomacc Fuarı gibi dünya doğal taş sektörünün kalbinin attığı bir yerde, Türk doğal taşlarını tüm görkemiyle sergilemek için sabırsızlanıyoruz.” 
Türkiye’nin zengin mermer ve doğal taş kaynaklarının yurt dışında tanıtılmasında önemli bir fırsat yaratacak olan Marmomacc International Trade Fair for Stone Design and Technology Fuarı, dünyanın dört bir yanından gelen katılımcı ve ziyaretçi profili ile dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl 57 ülkeden bin 431 katılımcının yer aldığı Marmomacc Fuarı’nın bu yıl da geniş katılımla gerçekleşmesi bekleniyor.